Botad!

Jag har flera gånger berättat om när jag ramlade av Vicke (som snubblade över en bom vid hoppning) och i fallet sträckte min nacke något förfärligt.

Detta hände i november 2015, alltså för mer än 1,5 år sedan och jag har känt av nacken av och till under hela denna tid.

Har vaknat med en liten känsla av nackspärr flera gånger i veckan, inte alltid kunnat vrida huvudet obehindrat  åt vänster och haft en allmän känsla av att rörligheten i nacken varit begränsad.

För ca 2 månader sedan började jag gå till en massör i Staffanstorp i en måhända naiv förhoppning att min nacke skulle kännas bättre och tro det eller ej; jag känner mig numera 100 % ok!

Till och med massören är förvånad över hur bra mina muskler har svarat men det är absolut ingen inbillning utan hon känner tydlig skillnad.

Under det första besöket gjorde massagen så ont att jag nästan grät och då anser jag mig ändå ha en hög smärttröskel men jag bad henne också ta i så mycket som behövdes.

Efter massagen kändes min rygg och nacke som ett enda blåmärke vid beröring i kanske 2 dagar.

Vid 2:a besöket gjorde det mindre ont och därefter har jag varit på ett tredje och fjärde besök (med 3-4 veckors intervall) utan smärtor.

Och som sagt; massagen har hjälpt så pass att jag numera aldrig känner av tidigare nackbesvär!

Helt fantastiskt och ett långt bättre resultat än jag vågat hoppas på.

Så nu ska jag underhålla detta med fortsatta besök 1 gång i månaden- det är det helt klart värt!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Gick på massage förr men för mig hjälpte det inte så bra, jag var nog för spänd i mina muskler så när de blev masserade så spände musklerna emot. Jag tror aldrig att massören lyckades få nacke och axlar mjuka, och hon slet hårt den stackaren. För några månader sedan gick jag till kiropraktor och nu äntligen har det lossnat. Har aldrig varit så smärtfri någonsin, de där ”kuddarna” mellan nacke och axlar var fruktansvärda innan, jag kunde inte ens röra dem utan att det gjorde ont. Jag frågar kiropraktorn varför det inte hjälpt lika bra med massagen och han menade att det var väldigt individuellt hur man svarade. För vissa är massagen mkt bättre än kiropraktiken. Antagligen beror det på varför man fått ont från början, om det är från leden eller musklerna. Nu är jag så pass mjuk i mina muskler att jag faktiskt ska testa massage igen.

    Svara
  2. Trasselkvast

    Detta är anledningen till att jag förespråkar stretch för alla (oavsett ålder). Ge det två månader och skillnaden är enorm. Fattar inte varför folk går runt stela och onda när det är en sån enkel liten sak som kan göra sån stor skillnad.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>