Annat i livet?

Pratade med en hästägare som väljer att sälja sin häst; hen har numera fått andra prioriteringar i livet som kostar och då finns inte utrymmet riktigt.

Detta fick mig att fundera och min fråga är vad ni skulle göra utan häst?

Finns det saker ni försakar för att kunna ha häst?

Jag har faktiskt ingen aning om vad jag hade satsat på i stället; jag har inga direkta hobbys mer än hunden och hon är mycket billig i drift.

Kanske hade jag rest mer? Fast där sätter ju även antalet semesterdagar gränser…

Tycker tack och lov inte att jag behöver försaka något i vardagen pga hästen men visst kan man alltid köpa dyrare mat, kläder osv. Men som sagt inget jag saknar.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Jag tycker inte att jag försakar ngt (mer än min ekonomi då haha) men om jag skulle börja se det på det sättet, att jag försakar annat jag vill göra så hade jag nog funderat på om mitt intresse verkligen var så starkt längre. Det är ju en väldigt tidskrävande hobby och man är rätt låst men för mig är det inget jag far illa av, jag är van och trivs med det. Har inget större intresse i att resa eller köpa dyra prylar och kläder. Om jag ändå av ngn anledning skulle sluta med hästar så hade jag nog snöat in på hundar istället. Kanske fött upp en viss ras eller tränat lydnad (det kan man ju tävla i t ex). Hade nog haft svårt att inte ersätta hästarna med ngt annat som känns meningsfullt, har svårt att förstå människor som liksom inte ”har något” utöver jobbet, det känns så meningslöst att ägna sin tid åt middagar, städning, inredning eller vad nu ”vanligt folk” ägnar sig åt. Det är trevligt med sånt med men det ger inte mig så mkt.

    Svara
  2. Trasselkvast

    Jag har börjat fundera på att inte ha häst längre, står i sthlm och har mkt lite tid = mkt mkt dyrt. Om jag inte la mellan 10-15000/månad på att ha häst skulle jag resa oändligt mkt mer.

    Svara
  3. LenaB

    De få och relativt korta perioder i mitt liv som jag inte haft häst så har jag liksom inte gjort så himla mkt annat. Visst har jag fått mer tid över och kanske gått lite oftare till gymmet, varit på ngn resa mer eller köpt lite mer/dyrare kläder men jag har inte ”ersatt” hästintresset med ngt särskilt. Jag har nog mest saknat hästarna och stallet och ganska snabbt har det stått en ny på plats:-)

    Svara
  4. M

    Jag kommer göra det. När jag ska ha karriär inom det ”vanliga” arbetslivet har jag jag en plan att sluta med hästar under en period. Dock har jag två yngre hästar som jag ska sätta i träning hos mina tränare när de blir tillräckligt gamla, sälja kanske någon och pensionera/sätta i avelsboxen hemma på familjegården. Detta kostar ju såklart en hel så jag är glad att mitt företag drar in ekonomi till att göra detta. Jag hade aldrig bara ridit ”för skojs skull” mer allt vad det innebär med heltidsjobb och försöka pussla ihop ett hästliv. Dels för jag är bekväm för det och för att jag vill ha flera hästar i träning/tävling för att det ska vara roligt. Vet att detta låter väldigt bortskämt och privilegierat – men det är sanningen och inget jag hymlar med. Jag beundrar mina vänner som först jobbar hela dagarna och sen rider på kvällarna.

    Detta är såklart bara en framtidsvision – allt kan ändras på vägen.

    Svara
  5. DRESSYRLIV

    Har ju ingen häst idag (däremot haft ”hela livet”). Tycker det är rätt så skönt just nu (inser hur oändligt dyrt det är med häst när man inte har någon haha), men för min del handlar det inte om pengar utan om tid. Jag vill inte lägga tid på en häst när jag kunde lägga den tiden på mina barn. Inte i dagsläget när de är så små i alla fall. Givetvis kommer en häst att införskaffas vad tiden lider, men det blir när barnen har blivit lite större 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>