Måndag- aha-upplevelse

Idag var jag hos Olof och tränade!

Jag fick bekräftat att det är dags att ta traven till en annan nivå, läs: variera den ännu mer men med bibehållen aktion och form så klart.

Nu finns styrkan där så nu är det mer upp till mig att inte fastna i ett tempo utan hela tiden göra små variationer.

Efter lite galoppjobb på detta frågade Olof om jag hade gjort några ettor och jag svarade som det var och som jag skrev på bloggen igår; att jag har gjort 2 och 3 byten i varje enstaka gånger och att det är vad jag klarar av i dagsläget.

Jag vill inte förstöra det fina arbetet Olof har gjort (med honom har Vicke som mest gjort 18 ettor) genom att trassla in mig i för många byten som blir lite hipp som happ.

Idag bad Olof mig att först göra 5 fyror, sedan några treor och därefter byten i vartannat och det gick faktiskt väldigt bra.

Jag fick en aha-upplevelse när Olof påminde mig om att verkligen sitta stilla och rida samlat; bytena blir ”givetvis” inte bättre om/ när jag börjar lätta ur sadeln och tempot ökas.

Och det är samma sak som i traven nu; Vicke orkar galoppera väldigt samlat och byta ur detta- det handlar bara om att jag ska våga liksom lita på ATT det kommer ett byte även när han inte får dra iväg lite.

Vi avslutade med 3 ettor med samma tänk- jätteskoj!

Och givetvis sedvanlig guldstjärna till fina hästen 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>