Hur stavar folk?

Blir lika fascinerad varje gång jag läser att folk inte kan stava till det egna djurets ras.

Jag förstår att det finns många hundraser tex som är svårstavade för en svensk men om man själv ÄGER en sådan hund; kan man inte bemöda sig med att lära sig hur rasen stavas?

Läser om en person som blivit av med sin chihuahua….eller som personen själv skriver: CHOCHOUHA?!?!?!

Tycker för övrigt det är lika märkligt och faktiskt respektlöst om man efter flera månader/ år inte kan lära sig hur utländska kollegors/ arbetskamraters namn uttalas.

Är man osäker är det bara till att fråga tycker jag.

Har ju själv ett för många ”krångligt” efternamn (Manojlovic) men tex alla partners jag haft har omedelbart lärt sig hur det uttalas. Allt annat tycker jag är slött och som sagt respektlöst!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie Magnuson

    Jag tycker att det är respektlöst att inte kolla upp hur folk stavar oavsett om de har ”svåra” namn eller inte. Om jag ska maila någon kollar jag om personen stavar ”Thomas” eller ”Tomas”. När jag bytte jobb för något år sen så missade jag inbjudningar till möten och annat för att ”chefens chef” och hans medarbetare försökte maila mig med felstavat både för- och efternamn. Och inte bara en gång….

    Svara
  2. Anna

    Läste häromdagen ett inlägg på Facebook där en person beskrevs som ”en riktig kamiljont”. Så uttalas det ju inte ens…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>