Stalltvätt?

Läser i senaste numret av Ridsport att ”stallutrymmen ska rengöras noggrant minst en gång per år” enligt Jordbruksverkets föreskrifter.

Är detta något som följs i era stall?

Hur går tvätten till?

På ridskolan hyrde man in personal utifrån som högtryckstvättade hela stallet under sommaren när ridskolehästarna var på bete.

På nuvarande anläggning  högtryckstvättas stallen också en gång om året (i juni eller juli) och det står inskrivet i våra kontrakt att vi måste hjälpa till vilket brukar ta max 4-5 timmar och vara väldigt trevligt då vi även bjuds på ordentlig frukost.

 

Bild från tidigare års tvätt.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. M

  Högtryckstvättar inte stallet så ofta, kanske vartannat år. Däremot sopas väggar/tak varje vecka, och boxväggarna skrubbas en gång i månaden. Eftersom det bara är jag i stallet blir det inte lika mycket smuts som om man är flera inackorderade. När jag stod inackorderad var det traditionella högtryckstvätten en given händelse på sommaren!

  Svara
  • Birgitta

   Åhå…du har eget stall!

   Ja, då är det absolut lättare med ”vardagsunderhållet” och att ha det som man vill.

   Svara
 2. Lee

  Vi skurar vår egen box i stallet 1 gång/år. 5 boxar i stallet, vi hjälps åt med de övriga ”allmänna” ytorna. Oftast målar vi också då.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>