Lördag- harvning och biltvätt

Idag blev det ett fint pass på vår grusbana där jag försökte tänka på känslan jag hade sist jag tränade för Olof samt att sitta som ett tennsoldat i bytena 🙂 . Inte kasta mig hit och dit i sadeln i tron att jag ”hjälper till” med andra ord och så som jag brukade göra tidigare (fy fy).

Jag har ridit utan sporrar ett tag nu och tycker det är bra att Vicke känns lyhörd även utan detta hjälpmedel- till och med bytena i vartannat var bra.

Som alltid innan jag rider på utebanan harvade jag den helt slät- jag har alltid tillskrivit underlaget en enorm betydelse för hästens hållbarhet och när det bara är  10 minuters ”jobb” (läs: köra i sakta mak med bilen) så är det mer än väl investerad tid enligt mig.

Det enda negativa skulle väl vara att bilen blir dammig om det är väldigt torrt på banan men det råder jag bot på med en 20-kronors polett på en gör-det-själv-tvätt på vägen hem!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>