Ouppfostrade säljare

Att hästköpare kan vara en släkte för sig och ha alla möjliga och omöjliga idéer för sig är väl en allmän sanning höll jag på att säga och detsamma gäller uppenbarligen för säljare också.

Läste nyligen om en person som var på väg för att kolla på en häst och som 35 minuter innan utsatt tid via sms får veta att hästen redan är såld.

Personen hade då redan kört ganska många mil och var, fullt förståeligt inte så glad…to say the least…

Jag förstår ju att många vill sälja…tja om inte kanske till ”första bästa” så i alla fall till den som bestämmer sig snabbt och utan krångel men borde det inte höra till ”god ton” att meddela någon som är på väg för att kolla på hästen att ”du…jag har någon som ska komma klockan xx och om den personen bestämmer sig på plats så säljer jag hästen”?

Den här skojaren var aldrig utannonserad utan köptes ”på kontakter”- en mycket smidig affär!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonym

  Jag var och tittade på en häst för inte så länge sedan. Tittade på den på onsdagen, bokade in veterinärbesiktning torsdag eftermiddag. 2h innan besiktningen får jag ett sms om att hästen är såld obesiktigad. Surt. Hämnades genom att inte svara på sms:et. Lite barnsligt kanske, men tyckte gott de kunde vara lite nervösa över om jag skulle komma dit med veterinären eller inte.

  Svara
 2. Anna

  Nu har jag aldrig vare sig sålt eller köpt någon häst men det är ju ett djur som man förhoppningsvis bryr sig mycket om, hur kan man vara så oseriös då? Jag skulle vara otroligt noga med de nya ägarna om jag skulle sälja en häst och definitivt inte sälja till första bästa som kunde langa fram stålarna… och samma som köpare, det är ju inte en begagnad stol man skall köpa.

  Svara
  • Birgitta

   Jaaa du…det finns nog alla varianter.

   Jag vet de som initialt har sagt sig vara såååå noga med var hästen hamnar osv men när de inte har fått sålt den på väldigt lång tid så har det inte varit så noga helt plötsligt.

   Personligen skulle jag inte våga köpa en för mig helt okänd häst bara sådär ”hux flux” och utan besiktning men det finns folk till allt. Jag har sett och hört alla möjliga varianter.

   Och ibland blir det jättebra- ibland borde köpet/ försäljningen aldrig ha ägt rum och så finns det allt däremellan. Icke att förglömma så kan mycket gå på tok oavsett hur noga man än varit som både köpare och säljare men chanserna att det blir en bra affär för alla parter ökar absolut ju mer noga man är med både provridning, köpekontrakt, besiktning osv.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>