No money

Läser att vi går mot ett kontantlöst samhälle och kan bara hålla med.

Har sedan ganska lång tid tillbaka i princip ALDRIG cash, varken ”på mig” eller hemma.

Blev nästan irriterad när jag nyligen fick en femhundring då personen saknade swish (som jag använder konstant) och jag fick liksom fundera på vem jag kunde ”dumpa” denna sedel!

Använder inte heller plånbok längre och det är inget jag saknar- bara en sak mindre att hålla reda på.

Känner ni igen er?

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Rackemarie

  Helt och hållet. Får dock ta ut pengar en gång i månaden då spån, halm, havre och betfor ska betalas kontant fortfarande.

  Svara
 2. Lena Malmqvist

  Jag slutade med kontanter när de bytte mynten. Känner verkligen igen mig!

  Svara
 3. Görel E

  Använder inte mycket kontanter, däremot kortbetalningar, men jag vägrar att swisha, använder inte mobilen till sådant. Den är bara till för att ringa med och då bara fyra gånger i veckan. Har ingen eller mycket dålig mobiltäckning där jag bor och är så trött på alla med näsan i mobilen. Litar dessutom inte på Swish.

  Svara
  • Emma

   Att hävda att ”mobilen enbart är till för att ringa med” måste väl ändå vara att sträva lite bakåt? Såklart att gemene man kan använda sin mobil så, men jag tror fullt och fast på att var och en måste hänga med i utvecklingen .

   En annan skribent la in ett bra inlägg; trasselkvast tror jag det var, jag tror hon tänker som jag. Man behöver inte simma fortare, men emellanåt kanske simma med strömmen är bättre än att bromsa sig ur den.

   Svara
 4. DRESSYRLIV

  Kontanter är för mig fullständigt utraderade. Har inte sett en sedel eller ett mynt på år och dar. Blir i princip vansinnig när ”folk” inte har swish eller kan ta emot överföringar när man ska betala. Pengar i form av sedlar och mynt är förlegat 🙂

  Svara
 5. Trasselkvast

  Jag bär inte foliehatt, men ett kontaktlöst samhälle är första steget mot övervakningssamhället. Inte för att jag använder dem själv, men vill gärna ha möjligheten.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>