Strikt hundägaransvar

Har skrivit om detta förut men det tål att påminnas om!

Jag är övertygad om att många hundägare tror att deras hund får göra mer eller mindre vad den vill så länge den är på den egna tomten men så är det alltså långt ifrån.

Vet inte hur många tokskällande hundar jag ridit förbi i mina dagar; både i egen trädgård och som man mött på vägarna där de ibland gjort utfall och jag har tänkt ”måtte inte hundägaren tappa kopplet för då vet jag inte vad som händer”!

Har själv slutat att ha med Molly när jag rider i ridhuset- hon sprang efter Vicke KONSTANT och han blev stressad/ upprörd och jag kände att jag inte kunde garantera att han inte plötsligt skulle skicka iväg ett bakben åt hennes håll.

Det var annat än Archie som Soya ”jagade” konstant de första gångerna medan han var så obrydd som en häst bara kunde bli…..

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Fast en hund som skäller på egna tomten? Vad blir påföljden av det? Asta går ju lös och har skrämt många joggare och folk med hundar när hon står och skäller vid vägkanten, dock på vår tomt. Är väl klart en hund får skälla. Ska man rida går man ju vänja hästen vid att det dyker upp skrämmande saker. Skulle gärna vilja ha källa på att min hund inte får ge skall på förbipasserande.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>