Hästskador i hagen

En bloggläsare tipsade om denna länk och tyckte jag kunde skriva några rader om situationer som kan uppkomma.

Jag tycker att det är ganska självklart att varje hästägare står sin egen risk så att säga vad gäller ihopsläpp i hagen- går det mer än 2 hästar i hagen kan det dessutom vara svårt att säkert veta vilken häst som orsakat vilken skada, såvida det inte finns tillförlitliga ögonvittnen.

Samma sak vad gäller täcken och grimmor- släpper man ihop hästar får man tyvärr räkna med en del spill på den fronten.

Med detta sagt är jag själv otroligt restriktiv med vem jag släpper ihop min egen häst och skulle aldrig kunna ha uppstallning på en anläggning där det är krav att hästar måste gå tillsammans.

Detta anser jag bör vara upp till varje hästägare att själv avgöra och också kunna ändra- bara för att man initialt har sagt ja till ihopsläpp så måste man kunna ändra sig och kunna få ha sin häst ensam eller med någon annan- det skulle jag kräva i alla fall.

Jag har varit med om hästar som både har förstört X täcken för sin hagkompis och/ eller ”vallat” kompisen hur mycket som helst och även om detta inte medför fysiska skador så tror inte jag att det är särskilt ”trevligt” för den utsatta hästen att aldrig få en lugn stund.

En kommentar

  1. Anonym

    Jag håller med till fullo! Ihopsläpp betyder risker, men om det görs klokt är det värt lite täcken eller grimmor

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>