Tisdag- piruett-början

Tidig morgon hos Olof och jag ville ha tips på hur jag ska träna på piruetter.

Det var många, många år sedan jag gjorde dom på tävling med Heron och detta är inte heller något jag tränat med de andra hästarna.

Fick mycket bra input från Olof och det var även nyttigt att titta i speglarna och jag insåg att utan det jag fick med mig hem idag hade jag inte alls tränat på rätt sätt och om inte ”förstört” något så i alla fall inte kommit framåt.

Olof fick mig att inse hur viktigt det är att jag verkligen har Vicke 100 % på bakbenen- i mycket högre samling än vad jag själv trodde behövs.

Jag ska liksom tänka att ytter bak ska stå kvar och försöka vända med tyglarna medan skänklarna bara håller hästen rak. Svårt att förklara men jag såg tydligt i speglarna när det blev rätt.

Den samling Olof vill att vi ska ha är så  klart jobbig för Vicke och han skulle om han fick välja antingen vilja bryta av till trav, tappa formen (köra ner huvudet) eller åla sig och tappa ut ytter bak så det kräver sin kvinna att hålla ihop allt.

Men nu vet jag i alla fall hur jag ska tänka och träna!

Efter lektionen pratade vi om vikten av att ha en tränare som själv vet hur allt som tränas ska kännas och som rider så på en daglig basis.

Jag tror i alla fall mest på det konceptet och att tränaren även kan sitta upp och göra det bättre än eleven.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>