Lastningsproblem

Sitter och läser om en mamma och dotter som bötfällts när de lastat sin ponny på tävling.

Att det kan gå ”bakvänt” till när folk lastar; både hemma och på bortaplan har jag bevittnat massvis av gånger och också erbjudit mig att hjälpa till.

Skillnaden idag mot ”förr” är väl att ”folk” kan och vill filma sådant som de tycker är upprörande- på gott och ont.

Missförstå mig rätt- jag tycker naturligtvis inte att det är ok att man beter sig hur som helst men ibland hade jag önskat att folk ingrep hellre än smygfilmade, erbjöd sin hjälp i stället för att ”bara” anmäla.

Samtidigt är det bra om folk blir medvetna om ATT de kan riskera att någon filmar dom- kanske får det i alla fall vissa att besinna sig, tänka efter och agera klokare.

Sedan är det i sak både orutinerat och rent ut sagt dumt att lasta en häst med aggressiva metoder- min egen erfarenhet är i alla fall att man sällan får varaktiga resultat på detta viset och det är väl det vi alla strävar efter- att kunna lasta lätt kontinuerligt?

 

 

 

 

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Man får väl hoppas att åskådarna försökte ingripa men ibland tycker jag att hästfolk är ganska bra på att ha väldigt mycket åsikter ”från läktarplats” i stället för att ta det direkt med den det berör.

  Sedan undrar jag hur vissa vågar åka iväg med sina hästar ibland – och varför de inte ser till att lastträna hemma mer. Kommer ihåg någon tävling vi hade när jag var tonåring där de till slut fick lämna hästen över natten för det hann bli mörkt under de (många) timmarna de försökte lasta den och då var det tydligen helt omöjligt. Det blev så farligt att de inte vågade försöka mer. Vet inte hur de till slut fick in hästen, kanske ville den hem efter en natt i nytt stall…

  Svara
  • Birgitta

   Jag har upplevt liknande varianter och också fått åka och hämta hästar som fått övernatta pga lastningsproblem….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>