Måndag- blåst

Efter en lunch ute med en god vän var min plan att rida ut i solskenet.

Dock backade jag när jag kände hur mycket det blåste- det kändes inte tillräckligt säkert faktiskt och jag valde att tömköra ute på vår gräsbana i stället.

Precis som med stubbåkern förra veckan gissar jag att detta var sista passet på gräset för i år- banan brukar stänga vid den här tiden på året eftersom vi tar hö på marken.

Träffade för övrigt den karismatiska Birgitta Kjellin i stallet idag och fick ett bra tips hur jag ska rida piruetterna på tävling.

Eftersom hon också sa ”men det behöver du inte berätta för dina konkurrenter”behåller jag denna lärdom för mig själv ett tag till….i alla fall tills jag de facto har ridit någon piruett på tävling 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Just blåst är ett av de få väder jag inte vill rida i. Ja i ridhus kanske men har hänt att jag avstått från det med när det blåst ordentligt. Hästarna blir så på tårna och allt blir läskigt. Annars rider jag nog i nästan alla väder.

  Svara
  • Birgitta

   Har hänt att jag ridit ut i rejäl blåst då mina hästar alla varit/ är snälla men har ändå blivit mer försiktig med åren.

   Vill till varje pris hålla Vicke frisk när vi kommit så här långt och att riskera en olycka bara för att rida ut i olämpligt väder känns korkat.

   Sedan kan allt hända i alla lägen men hade jag tex ramlat av igår hade både jag själv och andra tänkt att det var mycket onödigt gjort (att rida ut).

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>