Så blev det

Nu har även nya vitvaror (kyl, frys och diskmaskin) kommit så vår köksrenovering får anses som avslutad.

Är man bara lite händig (vilket jag inte är men däremot Henrik) och tar sig tiden kan man få ett helt nytt rum utan jättekostnader.

Den tidigare gamla, gula tapeten är övermålad med grå färg (blev väldigt snyggt tycker jag, vi har annars vita väggar i resten av lägenheten) och ovanpå den slitna plastmattan ligger ekparkett (köpt för under 180:–/ kvadratmeter på Hornbach).

Vi valde bort laminatgolv då de är mycket tunnare och inte går att slipa om alls, annars kan man hitta sådana för långt under en hundring per kvadratmeter.

Nu är kanske inte parkett det mest optimala till ett kök men vi lagar i princip aldrig ”riktig middag” (max en dag/ vecka i snitt) och har inga barn så det kommer säkert att hålla bra för oss.

Vi hade redan helt ok skåpsluckor i ek (delvis därför vi valde just ekparkett)- annars kan jag helt klart rekommendera att lämna in gamla på sprutlackering så som jag gjorde med mina innerdörrar i den lägenheten jag bodde i innan jag och Henrik flyttade ihop. Att själv försöka måla blir enligt min erfarenhet inte snyggt och en sprutlackering kan göra luckorna/ dörrar som nya, dvs man slipper byta ut dom till en avsevärt högre kostnad.

Andra sätt att piffa upp inredningen lite är att, som Henrik har gjort, sandpappra och olja in köksbordet och byta ut tyget på stolarna- detta så klart under förutsättning att det låter sig göras.

Blommor höjer alltid helhetsintrycket enligt mig men behöver i princip alltid planeras om efter inköp då den jord som medföljer är så snålt tilltagen att blommorna i annat fall går en väldigt snabb död till mötes.

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>