Lördag- nöjd trots allt

Ibland måste man påminna sig själv om känslan INNAN man har tittat på sitt dressyrprotokoll och tänka att det som står där bara är EN persons subjektiva (om än oftast kunniga) åsikt som står nedpräntad.

Så var det för mig idag i alla fall men jag tar det från början.

Åkte och tävlade 2 klasser och sin numera ( tack och lov) vana otrogen så var Vicke väldigt tittig kring båda kortsidorna och jag lyckades inte heller bryta detta innan startsignal.

Numera händer det för all del att han tittar till på något kring banan men jag brukar lyckas få honom att släppa det efter något varv.

Idag blev det alltså inte så och det resulterade i knappt 63% vilket ändå var bra med tanke på omständigheterna men jag var ju besviken på ”gloendet”oavsett.

När vi red den andra klassen var tittigheten helt borta och jag var väldigt nöjd med i princip allt.

Blev därför extra besviken när jag såg procenten, 60,5, det var ganska långt ifrån vad jag hade hoppats på.

Men domaren tyckte att jag red för ” försiktigt”- detta ord förekom på en hel del ställen i protokollet.

Jag håller inte med eller….det kanske SÅG ”försiktigt” ut men Vicke gjorde verkligen som han blev tillsagd så det var inte så att HAN bromsade, inte gick fram eller kändes seg/ långsam utan det var så jag tyckte att han skulle gå.

Nåväl…vi får se vad som händer på nästa tävling och vad nästa domare tycker helt enkelt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>