Mer om försäkringsdjungeln

En kompis skickade denna länk till mig och utan att känna till alla omständigheter i fallet tycker jag ändå att man påminns om vikten att verkligen kolla upp försäkringsvillkoren INNAN man tecknar en ny försäkring.

Jag tycker att man blir mer och mer luttrad med åren och sedan är också i vart fall KÄNSLAN utifrån andras erfarenheter att bolagen blir mer och mer obenägna att ersätta och upplevs försöka hitta kryphål för att slippa. Kanske är det bara inbillning?

Har en vän som jag vet fick en otrevlig överraskning när hennes importerade häst blev halt.

Hästen var försäkrad utan reservationer men vännen fick ändå inte ersättning för veterinärbesök i samband med att hästen visade hälta efter ett tag då bolaget menade att skadan KUNDE ha uppkommit redan innan köp.

Nu minns jag inte alla omständigheter i fallet men min vän är en erfaren hästmänniska som har ägt flera hästar ( och andra försäkrade djur) genom åren och ändå kände hon sig mycket lurad.

Så läs villkoren noga och jämför bolagen med varandra- det kan skilja massor i både pris och villkor.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>