Torsdag- någon gång ska vara den första

Buhu….idag när jag tog in hästarna från hagen möttes jag av denna syn: en jättereva över manken på Vickes nästan nya Horsewaretäcke.

Hur osannolikt det än kan låta kan jag inte dra mig till minnes att någon häst någonsin tagit itu mina hästars kläder men jag misstänker att Vicke och Mini leker lite väl hårt?

Eftersom jag varken har en symaskin eller skulle klara av att laga täcket med hjälp av en oavsett så fick jag anlita hästägarens bästa vän; silvertejpen.

Jag SKA köpa ett nytt täcke vid nästa Gekås-besök för jag tycker innerst inne att det ser så ” fattigt” ut med tejpade täcken fast jag inte betraktar mig som en snobb men for now får det bli så här.

Annars har Vicke vilodag idag och har bara lufsat runt lös i ridhuset några varv.

13 kommentarer Skriv kommentar

 1. Manda Stillnert

  Någon gång ska iaf vara de första! Jag får sälja av mina täcken när jag ledsnar på dem efter hundra år då min inte är någon täckes marodör och inte heller hennes hagkompisar 😉

  Svara
  • Birgitta

   Nu får jag äta upp (observera ordvitsen) att jag ibland nästan ÖNSKAT att täcken skulle gå sönder så jag kan byta ut dom. Har en del som är typ 10 år gamla…

   Men såååå djävla typiskt att detta var helt nytt….

   Svara
 2. Anna

  Du är ändå lyckligt lottad. Min senaste häst förbrukade hela 7 täcken under förra säsongen. Oavsett om det var Rambo eller Ullared gick de sönder. Det hade jag inte räknat in i budgeten. Ett tips är att laga med limpistol. Jag upplever att det håller bättre än silvertejp och lättare än att sy

  Svara
  • Birgitta

   Jodå, visst har jag haft tur- mycket också beroende på att jag inte släppt ihop mina hästar med ”vem som helst”.

   Hästen Vicke gick med innan denna, Leon fick 4 täcken sabbade av SIN hagkompis på kort tid medan Vicke aldrig rörde hans täcke och vice versa.

   Svara
 3. Madeleine

  Vet inte om min symaskin pallar täcken men kan testa 🙂 tror dock inte det är så bra att sy för det börjar nog läcka då. Bättre att testa att limma på en lapp med textillim. Kan nog iofs också se fattigt ut..

  Svara
  • Birgitta

   Det är exakt det jag är rädd för- läckage! För detta är just ett regntäcke.
   Säga vad man vill om silvertejp men det lär ju hålla för regn….

   Svara
 4. Ann

  Först syr man så gott man kan (kan man vara hästägare utan att ha en symaskin?) Sen kör man på LiquidSole i skarven. Blir hur starkt som helst. LiquidSole säljs bl a på Clas Ohlsson. Förvaras i frysen efter öppnande.

  Svara
  • Birgitta

   Som nämnts går mina täcken ALDRIG sönder i vanliga fall så ja, man kan vara utan symaskin 🙂 . Det går väl dessutom inte att sy i termo/ vintertäcken?

   Svara
 5. Linda

  Finns det ingen i närheten som tar emot och lagar täcken? Det gör det här i Nyköping där jag bor, och det är definitivt billigare än även ett Ullared-täcke.

  Svara
  • Birgitta

   Jodå, det finns folk som lagar täcken.

   Men dels tycker jag inte om lagade täcken och dels får det vara bra billigt för att jag inte hellre ska köpa ett nytt täcke på Gekås.

   Betänk att mitt senaste, jättebra termotäcke från Gekås kostade 200 spänn (!!!!) och att ett nytt Horsewaretäcke (regn) kostar 600:-. Skulle aldrig drömma om att köpa dito täcken för 1000-2000, DÅ hade det varit mer motiverat att lägga pengar på en snygg lagning.

   Svara
 6. Linda

  Horseware på Ullared är väl 600 denier, dvs halva slitstyrkan på Horseware 1200 denier.
  Köper bara Horseware 1200 denier pga slitstyrkan, Dvs du för vad du betalar för.
  OM oturen ändå är framme lämnar jag in till skomakare för lagning ( bra symaskiner), och snygga lagningar. har flera sådana täcken som säkert är 10 är gamla, impregnerar inte men de håller fortfarande tätt.
  Sen undrar jag Silvertejp-> håller det verkligen? Men nöden har ingen lag 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Tror inte silvertejp håller i längden men då är det bara att tejpa om.

   Och jag ska ju bara ha det som en provisorisk lösning.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>