Nya hjälmregler

Köpt för 299:- år 2014

Har ni följt diskussionerna om att ridhjälmar måste ha en viss märkning för att få användas efter 2017?

Jag tycker allting känns ganska luddigt och framför allt undrar jag en sak efter att ha studerat min egen och en stallkamrats hjälm.

Hur ska man för egen del veta eller för den delen kunna bevisa på tex tävling att ens hjälm är godkänd om ”lappen” som sitter inne i hjälmen har blekts eller blivit urtvättad?

På min hjälm går innerfodret att ta bort och jag har tvättat det flera gånger = lappen går inte att läsa ens under mikroskop!?!?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. M

    Bevis på tävling är väl bara att googla upp sin hjälm och visa för ÖD? Sen är jag tveksam om domarna kommer ha stenkoll på det – det är mycket som händer på en tävlingsplats som missas.. Däremot är jag stor förespråkare till säkra hjälmar och en tydlig standard enligt EU-kommisionen (fast det är vi väl alla).

    Svara
  2. Lena Malmqvist

    Alla Back on Tracks hjälmar är i alla fall godkända har jag kollat upp.

    Svara
  3. Anna Hassö

    Precis som du skriver, gör det saken omöjlig att kontrollera. I England kollar man och sätter en tag på hjälmen när den är gdk. Så slipper man kolla hela tiden antar jag.

    Svara
  4. Anonym

    Ganska säker på att en billig hjälm från 2014 inte har rätt standard/märkning.

    Svara
    • Birgitta

      Tror inte mina ögon?!?!

      Hittade tygpåsen till min hjälm (jag brukar aldrig spara sådant) i stallet och inuti låg en bruksanvisning där det klart framgår att hjälmen är en CE EN1384 dvs godkänd?!?!
      Otroligt!!!!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>