När det är besvärligt att sko

Hittade denna prislista av en hovslagare på nätet på tal om våra tidigare diskussioner om ouppfostrade hästar och att hovslagare lämnar yrket av just denna anledning ibland.

Jag tycker det är både utmärkt och sorgligt att man ska behöva ta betalt för att hantera besvärliga hästar men vad är alternativet om ägaren själv inte förmår/ begriper att göra hästen tillräckligt foglig?

Man kan ju så klart som hovslagare välja att inte sko sådana djur- ett val min egen hovslagare gjort redan för många år sedan.

Han vill inte riskera varken skador eller inkomstbortfall orsakade av dessa och jag förstår honom till 100 %.

Sedan är det inte så lätt när man kanske är ny i branschen och försöker bygga upp en kundkrets- då kanske man tvingas sko hästar man egentligen inte vill befatta sig med men då ska man i alla fall ha lite ekonomiskt kompensation för besväret tycker jag.

För det tar ju både längre tid och är mer riskfylld att försöka jaga omkring en dum häst på stallgången än att sko en snäll häst som inte rör en fena under tiden.

Själv har jag aldrig haft bekymmer med svårskodda hästar men det tror jag framför allt beror på mitt urval av häst- jag har helt enkelt valt att köpa väluppfostrade hästar som i de flesta fall dessutom redan varit skodda tidigare när jag köpte dom.

Dessutom är jag alltid med de första 2-3 skoningarna i alla fall så att jag vet hur hästen beter sig och kan lugna en eventuellt upprörd häst (har aldrig inträffat vad jag kan minnas).

En kommentar

  1. Camilla

    Lite beklagligt bara att han inte garanterar sitt arbete i mer än två veckor… Min hovis har sex veckors garanti ☺️ Han säger att tappar hästen skorna hela tiden, byt hovslagare…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>