Chokladprovning

Nyligen var Henrik och jag på lakritsprovning i Helsingborg och denna veckan var det dags för en chokladprovning i Malmö.

Fick det sistnämnda eventet i 50-årspresent av mina arbetskamrater men av olika anledningar blev det inte av att vi utnyttjade det förrän nu.

Konceptet var exakt detsamma som på lakritsprovningen och det var trevligt och även lite lärorikt tyckte vi.

Visste ni tex att mörk choklad kan hålla i många år (fanns de som gjorde militären som vittnade om att ha ätit 40 år gammal choklad) och att den vita hinna man ibland ser på choklad inte beror på att den är gammal (vilket jag alltid har trott) utan utsatt för värme.

Och vit choklad är egentligen inte choklad då den INTE innehåller någon kakaomassa alls men får lov att kallas choklad om den innehåller minst 20 %  fett från kakaobönan.

Jag insåg under provningen att mina smaklökar nog är skadade då varken jag eller Henke, till skillnad från flera andra, kunde känna olika smaker likt vinkännare i de 8 olika bitarna vi fick smaka. Vi tyckte all mörk choklad smakade ungefär likadant ha ha ha.

Stort plus att all den mörka chokladen var laktosfri (Henrik tål ej laktos).

En kommentar

  1. Sanna Johansson

    Haha, jag känner igen mig i det där att inte känna skillnad. Men jag brukar trösta mig med att de andra säkert inte gör det heller, de vill bara skryta så de fejkar! 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>