Lördag- usel debut

Idag var det äntligen dags för vår MSV A-debut och när man ser de usla procenten kan man absolut tycka att jag borde väntat med att starta.

Men bortsett från piruetterna så har vi ridit i princip alla linjerna och rörelserna mycket bättre på både träning och faktiskt också tävling men idag var det knappt ”en siffra rätt”.

Kan inte riktigt förklara den usla känslan och som en domare så sant påpekade ”flera kostsamma missar”.

Sedan tar det alltid några gånger innan man liksom ”kommer in i” ett program så det var kanske helt enkelt det som spökade mest?

Fattar nästan inte att vi ändå fick 54,5 % (3 domare- en hade oss på 56) för som sagt så kändes nästan inget bra och missar man dessutom ett byte helt och får ett byte mitt i en sluta så man måste bryta av och fatta rätt galopp… tja…det kostar.

Serien satte vi i alla fall men piruetterna blev mest ”volt tillbaka”.

Nåja, nu vet jag var det brister (idag överallt ha ha ha) och hur jag kan förbättra procenten.

Och det var faktiskt trots allt huvudsyftet med starten (finns inga fler MSVA i år annars hade jag väntat) och som en hemläxa att jobba med i flera månader framöver.

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Så länge hästen klarar svårigheten rent fysiskt och mentalt på träning så är det ju jättebra att starta för att se hur man reder ut det på tävling. Då vet man vad man har att jobba med. Ligger man på stadiga procent i klassen under är det ju bara att köra. Dock hade nog jag i ditt fall legat kvar i klassen under ett tag till.

  Svara
  • Birgitta

   Just detta programmet är väldigt likt MSV B- programmen- det är bara serien och piruetterna som tillkommer typ.

   Men jag ska absolut fortsätta att tävla MSV B nästa år- utan tvekan!

   Svara
   • Linda

    Kravet på samling är högre i MsvA än i MsvB, så svårigheten är mer än att bara serier och piruetter kommer till.

    Svara
 2. Minstral

  Sen är det ju som du säger, att det kan vara ganska likt programmet under. Det är ju tex högre krav på allt i LB2 än LB1. Ju högre upp i programspannet ökar ju kraven. Jag rider ju LB/LA men det är ju mycket större skillnad på tex LB1/LA4 än som jag rider LB2/LA1. Så att gå från svåraste nivån i programmet under till lättaste nivån i programmet över är ju inte så stor skillnad.

  Svara
 3. Sanna Johansson

  Usch vad tråkigt, ibland känns det som att en sak går fel och sen trillar det bara på därefter! Men som någon skrev ovan, om det sitter hemma är det ju toppen att åka ut och tävla för att kolla läget. Då vet du ju dessutom att ”ni har det i er” att göra ett bättre resultat. 😀

  Svara
 4. Birgitta

  Noterade för övrigt att runt halva klassen hade runt 62 % eller mindre.

  Om det sedan berodde på en tillfällighet, att det ÄR och ska vara svårt att rida en så pass hög klass eller om flera inte var riktigt färdiga för nivån låter jag vara osagt.

  Kanske också dubbla koefficienter på en hel del svåra grejer ställer till det?

  Jag hade ju kassa poäng rakt över idag men en bekant debuterade nyligen och låg på 6,5-7 på mycket men missade båda piruetterna och hamnade direkt på runt 60%.

  Svara
  • Dagge

   Fast färdig för nivån är man väl iofs om man rider på 60% eller mer, dvs får betyget godkänd? Och det var ju faktiskt så många som 20 av 22 starter som red på över 60 % i klassen. Ovanligt många skulle jag säga 😀 . Sen att man inte nådde kvalgränsen på 62% är väl en annan sak?

   KUL i alla fall att ni debuterat 😀 !! Hejja!

   Svara
   • Birgitta

    Färdig för nivån var fel ordval inser jag. Men jag vet inte hur det är i just Msv A men i MSV C och till viss del B brukar det inte vara så många som håller sig runt 62 %- det var mest det jag tänkte. Ibland är man ju inte ens placerad på 65-66% i dessa klasser.

    Svara
 5. LenaB

  Tjusig halt!! Gissar att du startade för att ”testa vingarna” i denna klass, brukar ju ta ett tag innan man är helt bekväm och ”hemma” i ett nytt program tycker jag.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>