Veckan som gått

En omtumlande och ganska påfrestande vecka har passerat.

Jag har haft massor ”on my mind”- både med stallflytt och debuten i MSV A.

Förutom mycket tankar och känslor har det även varit en massa praktiska saker att ordna med; man flyttar inte ifrån ett stall efter 8 år i ett nafs utan det finns en massa saker som ska packas, sorteras, packas upp och tja…..ni vet.

Allting ska hitta sina nya platser och när jag åkte till tävlingen i lördags höll jag på att glömma mina stövlar- helt enkelt för att jag fortfarande inte är helt van vid var jag har ställt allt även om den nya sadelkammaren är hur fin som helst.

Sedan har jag varit hästvakt i 3 dagar med både ytterligare en häst att motionera, mocka och sätta foder till, jag har varit hos Olof 2 dagar, städat och tvättat Vickes gamla box, som sagt varit och tävlat och jobbat som vanligt så det har varit fullt upp.

Vicke har landat bra i nya stallet tycker jag; han är lite orolig i boxen om man tar in honom i stallet och de 2 andra hästarna går kvar i hagen men turligt nog står han blickstilla och tyst på stallgången annars hade det tex inte varit så lätt att fläta i lördags.

Jag är däremot väldigt tveksam till om han kommer att lära sig att stå lugnt i boxen skulle båda hästarna vara ur hans åsyn så att säga och med risken att han försöker hoppa över boxdörren (det är endast en halvdörr och ingen ”övergrind” som går att stänga till)  har jag fått be de andra två hästägarna att se till att detta scenario inte uppstår (den ena hästen är 1,5 år och således inte inriden).

Ja, vi har som tidigare nämnts precis flyttat och det får väl gå en tid innan jag kan utvärdera det hela på ett objektivt sätt. Det är ju lätt att hamna i en ”nyförälskelsefas” i början där man tycker att allting är såååå mycket bättre än i tidigare stall- själv ser jag både för och nackdelar som antingen permanentas eller går över efter ett tag och det är då man kan liksom säga bu eller bä.

Tävlingen i lördags var en besvikelse så till vida att jag inte tyckte att vi fick något bra flyt under programmets gång men så brukar det i ärlighetens namn vara de första gångerna jag rider ett nytt program, oavsett svårighetsnivå.

Minns att det var samma sak första gången jag provade på MSV B- då red vi på knappt 57 %….

Piruetterna oräknade tycker jag att vi var redo för klassen och nu vet jag vad jag ska träna på framöver.

Utsikt från det ena stallfönstret

Vicke i sin hage

De två andra hästarna i sin hage. Denna hage kan Vicke se från stallet (hans egen ligger till vänster i bild) och den ligger kanske 30 meter från stalldörrarna.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>