En av de vanligaste hästfrågorna?

Åhhh om jag fick en krona varje gång jag läste frågan: ”vilket foder rekommenderar ni för att min häst ska bli PIGGARE” !?!?

Jaaa du kära frågeställare; den dagen det finns ett specifikt sådant foder som hjälper alla lata hästar kan den som uppfinner det räkna med att bli mångmiljardär…..

För vilken EXAKT mat gör oss människor piggare? Fläskfilé? Broccoli? 200 gram mjölkchoklad?

Dessutom förväxlar många energirikt foder med foder som gör hästen mer energisk….

Å andra sidan är världen full av feta människor för att man söker andra lösningar än ”du måste göra av med mer kalorier än du stoppar i truten” (jo, det är EXAKT så enkelt för de flesta) men man vill så gärna hitta andra svar….

En kommentar

  1. Manda Stillnert

    Haha har ett tips låt hösten bryta sig ut och sätta i sig en halv säck med granngården elit müsli .. skämt och sido alla hästAr är olika och reagarer olika på kraftfoder. Min egen tål inget med havre men de går alldeles utmärkt att fodra med hög energi foder utan att hon blir het, men när hon rymde i stallet och åt av Majsans mat så pang var hon som en duracellkanin i en veckas tid 😉 inte uppskattat.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>