Arga socialekreteraren

Har ni någon gång sett ”Arga snickaren” på tv?

Det har jag, ganska många gånger genom åren, och jag blir ofta både förskräckt, fascinerad och ledsen.

Nog för att det visas mycket inom kategorin ”förnedringstv” men frågan är om inte detta program tar priset vad gäller vissa avsnitt?

Man visar alltså upp SVENSKA familjer som levt i total misär i flera ÅR; där barnen sover i rum fulla av mögel, där elkablar hänger som dinglande dödsfällor lite varstans, badrummen är så äckliga att jag inte skulle spola av min hund där osv.

Barnen visas på tv så att alla klasskamrater och andra de känner kan beskåda deras elände och föräldrarna tillåts kräka av sig allt möjligt skitsnack som ”förklaring” till varför de utsatt sina barn för ovan.

Som socialarbetare om inte annat tycker jag att det är för djävligt rent ut sagt och kan bara hoppas att även andra socialsekreterare reagerar om nu inte omgivningen gör det.

Detta är alltså vissas verklighet i Sverige idag och det handlar inte om familjer som precis kommit hit och inte hunnit/ haft möjlighet att fixa till sitt hem utan människor som är födda här….

Såg nyligen ett program där två tonårssystrar levt HELA sin uppväxt i ett ruckel o hur får man tillbaka sin uppväxt…nä just det…det får man inte oavsett om föräldern sitter och bölar i tv.

Fler som reagerat?

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Ferne

  Håller fullständigt med dig!!! Tittar inte på programmet! Blir så arg och fundersam!

  Svara
 2. Helena Tang

  Har inte sett det, men håller verkligen med dig! Nu för tiden ska allting blottas på tv, och vi är så avtrubbade att det hela tiden ska hittas på nya program, det ena värre än det andra för att vi ska ”underhållas”.

  Svara
  • Birgitta

   Jag säger inget om vuxna människor vill blotta sig själv och sin idioti på tv (även om man kan tycka att ansvariga på tv ibland borde ”backa” pga uppenbar svagbegåvning hos vissa deltagare, dvs de är högst troligt inte medvetna om vad de utsätter sig för).

   MEN, och detta är ett enormt men: barn har inte bett om att få sina liv uthängda på tv, att andra ska se vilken misär de levt under.

   Förvisso är det måhända bra ibland, OM tex socialtjänsten reagerar och barnens liv blir bättre efter programmet men det finns andra sätt att göra detta än att använda barn som ”tv-underhållning”.

   Svara
 3. Anna

  Jag har för mig att jag har läst en intervju med någon producent (eller kanske var det han den gapiga programledaren?) som sade att det hade hänt att de kontaktade socialen i något fall, kan ha varit misstanke om sexuella övergrepp tror jag…

  Håller med dig om att programmet verkar rysligt – svårt att se underhållningsvärdet i andras oförmåga.

  Svara
 4. DRESSYRLIV

  Aldrig sett programmet men nu när du och andra berättar om det kan det vara bland det värsta jag sett i tv-underhållningssyfte! Tragiskt är bara förnamnet!

  Svara
 5. Frida

  Hatar den typen av program, ren förnedrings-TV. Samma som Lyxfällan, Du är vad du äter och allt vad de heter. Går bara ut på att andra ska känna sig mindre dåliga, ”jag har minsann inte så dålig koll på min ekonomi även om jag inte har börja pensionsspara än”, ”jag äter i alla fall inte pizza varje dag, även om jag åt ostbågar till lunch igår” osv. Folk verkar älska att vältra sig i hur dumma och korkade andra är, ffa när det får dem att känna sig bättre.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>