Grimma av eller på

En film på Facebook som visar en död häst som fastnat i boxlåset med grimman och därigenom hängt sig fick mig att fundera.

Har ni grimma på hästen i boxen och/ eller hagen? Varför/ varför inte?

Jag stod en sommar i ett stall där grimma i boxen var ett krav och skälet var att man ville kunna få ut hästarna snabbt vid brand.

Jag tyckte det var jobbigt; dels då hästarna kunde fastna och dels då de kunde få skav av att ha grimma på sig dygnet runt, framförallt sommartid.

Detta är det enda stallet där jag erfarit grimkrav inomhus medan grimma i hagen verkar vara ganska vanligt och är mer lättförståeligt för mig.

Om man tex driver inackorderingsstall och ska släppa ut och ta in….säg 20 hästar…då tar grimavtagning och dito påsättning x tid plus att en del hästar kanske är så ystra vid intaget att det blir bökigt att försöka få på grimman?

Men hur har ni det?

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonym

  Grimma av i box på hästar som är kända/hanterbara. Grimma på ute för ett enkelt och säkert hanterande.

  Svara
 2. Cia

  Vi har bara grimma på i hagen om det är ihopsläpp med ny häst.
  Eller om någon häst blir svårfångad… som i somras när jag skulle medicinera en av ponnyerna.
  Annars hänger grimmorna lättåtkomliga i stallet. Vi har bara fyra hästar installade.
  Vill ha så lite som möjligt på hästarna just för att de kan fastna.

  Svara
 3. Anna

  Fy vad ruskigt! Måste ju ändå vara maximal otur att den lyckats fastna på det viset…

  Svara
 4. Linnea

  Innan hade jag grimma på i hage men inte i box. Men nu för tiden efter sommarbetet så funkar det väldigt bra med både grimma av i hage och box.. 🙂 Hästarna känns mer fria då och dessutom mindre grimmor som går sönder vid lek och dylikt ute i hagen..

  Läs gärna om min resa ifrån hoppning till dressyr, om drömmen om GP klasser!

  Svara
 5. Manda Stillnert

  Grimma ute, ska kunna vara lätt att få tag i dem iaf de rymmer tex. Inne har de aldrig grimma om de inte är så att vi ska plocka ut dem efter de ätit kraften tex.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>