Torsdag- sluta

Ridhuspass i morse och fokus låg på slutorna- mest i trav och lite i galopp.

Denna rörelse lär jag ju aldrig ”bli av med” i de olika tävlingsprogrammen så det är lika bra att träna på 🙂 .

Idag la jag också tid på att putsa upp lite lädergrejer och röja upp bland andra saker- det behövs ju då och då.

Tycker jag börjar komma in i lite rutiner kring det nya stallet och som det ser ut i dagsläget ska jag mestadels försöka rida på morgnarna och därefter släppa ut Vicke i hagen.

Här kan jag lägga ut det ensilage han inte hinner äta upp innan jag rider och sedan lunchfodras alla hästar i hagen igen vid 12-13 vilket passar mig jättebra.

Vicke äter ibland i ultrarapid och hade jag inte kunnat lösa det enligt ovan hade han kanske hunnit äta 1 kilo innan jag ville rida och att sedan stå utan mat till intaget runt 16.00 hade inte varit hållbart.

Då hade jag fått rida på eftermiddagarna i stället ( och ta in tidigare, dvs förlora någon timmes hagtid vilket jag inte vill) – så kommer det fortfarande att bli ibland men inte på en regelbunden basis.

Här tas alltså hästarna in innan det blir beckmörkt vilket jag också tycker är klokt och bra när man har många inackorderingar.

Att halka runt i leran (som det ser ut just nu) eller på knögglig is för att ta in hästar i mörker ser jag som en säkerhetsrisk när många olika personer ska sköta detta.

Har man eget stall funkar det säkert bättre och då gör man ju dessutom som man vill och anpassar hagar, utfodring osv därefter.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>