Måndag- äntligen!

Idag var det äntligen dags att stoppa in Vicks i släpet och köra den korta (6 km) sträckan till Olof- resvägen från nya stallet till honom har halverats i och med flytten.

Och Olof konstaterade samma sak som jag: att det är väldigt tacksamt att ha en häst som man kan ställa av helt i 14 dagar och sedan bara hoppa upp på och fortsätta där man slutade (observera ordvitsen) typ.

Idag ville jag ha hjälp med slutorna och kunde konstatera att jag på egen hand inte haft Vicke i tillräcklig samling och verkligen på bakbenen utan jag har låtit honom gå iväg för mycket vilket inte alls har hjälpt rörelsen- möjligen honom att undkomma att utföra den korrekt 🙂 .

På väg hem från stallet körde jag förbi Biltema och köpte ett nytt bilbatteri- denna gången tänkte jag att det är bättre att förkomma än förekommas.

Jag har ägt min bil i snart 2 år och har ingen aning om hur gammalt batteriet är och det vore vääääldigt tråkigt om jag inte lyckades starta den någon minusgradig vinterdag framöver när jag antingen lämnar jobbet, trött efter en natts arbete eller när jag planerar att åka ut till stallet.

Min förra bils batteri la av på det viset en dag när det verkligen var högst olämpligt…eller det är det väl alltid men just den dagen skulle jag på en heldagskonferens.

Jag lyckades lösa det hela genom att min förra stallägare mycket snällt kom och startade min bil med startkablar typ 6 på morgonen (!) men jag tror inte att jag kan påräkna samma generositet från nuvarande stallet 🙂 – om inte annat ligger det ju inte så nära mitt hem som mitt förra gjorde…

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>