Torsdag- fullt upp

Idag har det verkligen gått i ett från 6 i morse då jag körde till stallet för att fodra och rida.

Vicke hade vilodag igår och kändes jättefin idag, så pass avspänd att han kunde göra serier som JAG ville och inte egenblandade ettor, fyror och allt däremellan.

Satt sedan  på Hedin Bil i Lund i över 2 timmar medan de felsökte varför en lampa på instrumentpanelen lyser och 1500 kronor senare blev jag inte mer klokare än att det kan bero på antingen en lite billigare sak eller en dyrare sak som måste bytas- fortsättning följer….

Hann även åka och köpa 20 påsar ströpellets och klämma in allt i bilen- det är gott och väl en månads förbrukning nu när det är så fuktigt ute tänker jag.

Märker tydligt att det är blötare i boxen…

Avslutade hästdagen med att få Vicke skodd vilket var extremt välbehövligt och har stressat mig mycket att jag inte fått gjort förrän nu av olika anledningar.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    20 påsar ströpellets för drygt en månad låter alldeles för mkt, min häst står på en rejält tjock bädd. Och jag fyller på med två per vecka. Men nu när det är så fuktigt o luften så blöter jag upp det ganska lite, jämfört med sommar tid.

    Svara
    • Birgitta

      Jag räknar egentligen 3 i veckan så att jag inte ska riskera att behöva snåla eller stå utan innan nästa inköp.

      Nu fick man rabatt om man köpte 10 åt gången- därav att jag tog 20 🙂 .

      Jag har också börjat vattna upp mindre och det hjälper.

      Svara
  2. Camilla

    Det låter mycket tycker jag, mina har stått inne på natten i 3,5 vecka nu och det enda jag har lagt in är två stycken i den ena boxen 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Jag räknar 3 säckar i veckan- våra hästar är bara ute till ca 16.00 och sedan vill jag strö rejält och ha ljust spån.

      Svara
      • Camilla

        Har också mycket strö i boxen, annars blir det bara blött med en gång 🙂 Lägger in ca 12-15 säckar när jag strör upp och sen brukar jag inte behöva lägga in på typ en månad och sen ungefär två var fjortonde dag 🙂

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>