Men veckodagarna då?

Som jag skrev i ett inlägg igår är JAG övertygad om att hästar ”kan klockan” och jag är lika övertygad om att de INTE kan veckodagarna.

Således vet tex inte Vicke att ” idag är det lördag och då brukar människor vilja sova längre så jag får vackert vänta på min mat lite längre”.

Jag finner det fascinerande men också irriterande hur samma människor som är maniskt noga med att hästarna ska släppas ut i alla väder och vara ute i såååå många timmar som det bara någonsin går på vardagarna heeeelt plötsligt är av en totalt annan åsikt när det är helg och de själva ska ombesörja utsläppet.

Då är det plötsligt inte lika noga när hästarna får mat och släpps ut…..

Men skulle tex betald personal ta in hästarna en halvtimme tidigare pga något mer eller mindre legitimt skäl…då blir det liv i luckan minsann!

På den tiden jag stod på ridskolan minns jag också att hästägare blev sura om hästarnas inte släpptes ut om det tex spöregnade men när de själva skulle köra ut och göra det i samma väder på helgen…tja…då lös de med sin frånvaro…

Konstigt va?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Känner också igen det fenomenet. Kommer hästarna ut 10 min för sent när ngn annan har utsläppet så är det katastrof men när man själv har utsläppet är det inte så noga….

    Svara
    • Birgitta

      En hästägare sa en gång på fullt allvar till mig att hen tyckte att en helgfodring skulle senareläggas så att hen hann ”morgonmysa” (glömmer aldrig detta uttryck…..) med sin häst.

      När jag återberättade detta för några andra sa de ”är du säker på att hen ville mysa med hästen och inte med sin partner 🙂 🙂 🙂 ” och ja…om det vore så väl höll jag på att säga.

      Kanske är det synd om Vicke som aldrig får något morgonmys men jag är ärligt talat övertygad om att han hellre vill ha sin mat i tid…..

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>