Tiden går fort när man har roligt

Hittade denna bilden på Facebook idag och nickade instämmande- precis så har det känts för mig sedan stallflytten.

Tiden bara flyger iväg och jag kommer aldrig hem i beräknad tid.

Jag tror att detta beror på 2 saker; dels att det tar tid att skapa och lära sig nya rutiner och dels att jag numera bara är i stallet en gång om dagen.

På förra anläggningen kunde jag ”köra inom” bara för att ta in Vicke från hagen, ta av hans yttertäcke och eventuellt göra någon pyttegrej till som tog 5 minuter men nu kör jag knappast 1,5 mil för en sådan småsak. Andra tar in honom och täcket tas av eller får stanna på.

Men detta gör också att jag måste se till att allt görs klart under dagens enda stallbesök och då tycker jag att timmarna bara flyger iväg trots att rutinerna egentligen är väldigt lika det förra stallets.

En vanlig morgon börjar med att jag eller någon annan fodrar 11 hästar, jag sätter 3 kraftfoderportioner och fyller 4 påsar med ensilage (ett stråfodermål serveras i hagen vid 12), rider, släpper ut Vicke i hagen med resten av hans frukostensilage, mockar, putsar av ridutrustningen och är redo för hemfärd.

Om allt går som det ska tar detta runt 2,5- 3 timmar beroende på om jag ska lägga in nytt strö, om jag fodrar och/ eller släpper ut hästarna eller någon annan gör det osv.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>