Fråga från en läsare om ströpellets

En läsare undrar:
Jag måste passa på o fråga vad du (o gärna nån mer) hade ansett vara en lagom mängd ströpellets att lägga in i en 13,5 kvm stor box. Ej bädd, utan mocka ut även kiss varje dag?

Jättesvårt/ omöjligt att svara på då det beror på flera faktorer:

Hur renlig/ grisig hästen är, hur mycket den står inne, mängden mat och dryck hästen äter/ dricker.

Jag lägger in en ny påse varannan/ var tredje dag men min häst är stor, äter mycket och står inne relativt mycket (16-07). Å andra sidan tycker jag att han är hyfsat renlig då han bara bajsar utmed väggarna.

Vad säger ni läsare?

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Madeleine

  Det är väldigt olika. Jag har en tre dm tjock bädd. Lägger in två per vecka, sedan finns det dom som vill ha det ljust och fluffigt. Då går det ca 4-5 per vecka.
  När jag började med bädden la jag in 20 st.

  Svara
 2. Lee

  Det var ju jag som frågade 😉 Jag menar när man startar fr noll. Anledningen var att jag frågade i ett forum, o ett svar var att man skulle räkna 2 säckar per kvm, det skulle bli 27 säckar!!?? Låter sjukt mycket!!

  Svara
 3. LenaB

  Går ju inte att svara på, men lägg i så mkt som möjligt redan från början så du har en bra ”grund”. Jag har haft hästar som varit väldigt olika i boxen, allt från stökmostrar som kissar och bajsar överallt och dessutom sölar massor med vatten, till en renlighetsnisse som alltid bajsade i ett hörn (en enorm bajspyramid;- och kissade på samma fläck, det var rätt lätt att mocka där och gick inte åt särskilt stora mängder/dag vare sig när jag hade spån eller halm i boxen.
  När jag var liten fick jag av de gamla hästgubbarna lära mig att; mocka ut allt som är skit eller blött, lägg ut och jämna till det som blir kvar – strö sedan på med nytt så pass mkt att du själv skulle vilja sova där. Detta håller jag fortfarande fast vid 40 år senare.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>