Fråga från en läsare om omklädningsrum

Så här skriver en läsare:

Häromdagen var det en kvinna i stallet som frågade mig var man byter om någonstans. Jag pekade då glatt på toaletterna och sa att den högra är lite större så den passar säkert bäst för ändamålet. Kvinnan synade mig då uppifrån och ner och sa, ok, då antar jag att ni inte har någonstans man kan duscha efter lektionen. Och tja, det fick jag ju hålla med om att vi inte har…
Då sa hon: Var ligger kafeterian, det är så kallt och hade varit gott med något varmt att dricka, är ju en stund tills jag ska rida.
Jag: Alltså, vi har en kafeteria men den har bara servering när vi har tävling…
Behöver jag nämna att hon blev förvånad.

Efter hennes dialekt att döma kom hon från en annan del av landet och gissningsvis var hon van vid lite andra faciliteter än vad vi har…

Frågan är ju; hur många andra sportanläggningar är det som inte har omklädningsrum/duschar eller där det inte finns mat/dryck??? Är detta speciellt för just ridsporten?? Varför är det i så fall så här? Detta är heller ingen anläggning ”in the middle of nowhere” utan den ligger strax utanför landets tredje största stad och här är x antal hundra barn/ungdomar/vuxna som rider varje vecka.

Jag gjorde faktiskt en liknande reflektion för många år sedan på den ridskola där jag stod uppstallad.

Där FANNS omklädningsrum OCH dusch men ingen använde någonsin duscharna utom jag som ju ofta skulle till jobbet efter mitt ridpass.

Folk valde således att duscha hemma och att sitta svettiga efter ett ridpass på bussen tex och jag vet inte hur vanligt det är att man gör det när man utövat någon annan sport?

Det kan säkert variera beroende på hur långt ifrån stallet man bor, hur svettig man blir osv men ändå konstigt att INGEN på en ridskola med hundratals medlemmar använde duschen?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  På de ridskoleanläggningar jag varit på har det alltid funnits duschar (varierande fräscha dock så jag har alltid föredragit att duscha hemma) men inte alltid servering. Tror inte så många ridskolor har råd att ha en anställd för att sköta ett café utan det hänger på ideella krafter i så fall och det kanske inte alltid finns… När jag var liten skötte mammorna till oss stalltjejer caféverksamheten så det var nog öppet i stort sett alla vardagkvällar (när det var lektionsverksamhet igång) men det krävdes ju enorma ideella insatser för det.

  Svara
 2. Manda Stillnert

  När jag red på ridskola en mindre sådan visserligen så hade vi toalett och omklädningsrum. Fika de fixades bara när de var möten eller tävling pågång då iaf, nu har de fått beviljat ett nytt ridhus efter många års tjatande på kommunen så nu ska de bygga kafeteria & allt möjligt i nya ridhuset 🙂 Blir en stort lyft för ridskolan!

  Svara
 3. Mia

  Det är helt klart skillnad på idrotter, ridskolor har väldigt sällan omklädningsrum eller duschar. Men försök hitta den fotbollsklubb som inte har det…………….dessutom tvättar ofta klubben träningskläder…….bortcurlade? japp!

  Svara
 4. Frida

  Det är väl ingen nyhet att de flesta ridskolor är väldigt eftersatta och i mer eller mindre bra skick. När det finns pengar så är det nog stall, hästar, utrustning och ridhus/ridbanor som prioriteras. Men visst är det lite märkligt? Spelar man hockey, fotboll eller annan mansdominerad sport så finns det pengar till både fräscha duschar och omklädningsrum. På en ridskola får man vara glad om toaletten är hyffsat varm att byta om i.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>