Kalorifri mat

Ibland när jag är ute och reser och har slut på egen litteratur att roa mig med i solstolen eller på planet hittar och läser jag sådant jag vanligtvis inte skulle ögna.

Hotell brukar ha någon hörna där man kan lämna kvar böcker och tidningar man inte vill ha med hem och det var så jag tex kom att läsa ”Snabba cash” som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa men som jag tyckte om.

På Kap Verde hittade jag bland annat Illustrerad vetenskap, Amelia och Hemmets journal och läste bla en artikel som handlade om mat som nästan inte innehåller några kalorier; närmare bestämt sjögräsnudlar.

Jag älskar ju mat och hade vägt många, många kilo mer än vad jag gör om jag inte hade haft extrem koll på vad jag stoppar i gapet så jag blev nyfiken och för att göra en lång historia kort köpte jag ett paket nudlar när vi kom hem.

Hade läst att vissa inte gillar smaken men jag tycker inte att nudlarna smakar något alls i den kycklinggryta med creme fraiche som jag blandade i dom i så för mig lär det bli fler köp.

Bra med nästan inget kaloriinnehållet tycker jag som alltid försöker välja sådana alternativ om det går och smaken är ok- tex dricker jag aldrig vanlig läsk utan bara lightvarianter.

Någon annan som provat dessa nudlar? Vad tyckte ni?

Jag tycker mest att det är konstigt att de inte promotas mer- vad kan det bero på tro?

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lee

  Jajemän! Dock vet jag inte riktigt vad man ska ha de i för mat, förutom sallad…. Tycker inte de funkar så bra varma…Däremot Shiratakenudlar funkar varmt, isf pasta. De luktar ju illa i påsen, men man sköljer ju dem!

  Svara
 2. Anna

  Är de nyttiga? Eller skall man bara äta dem för att känna sig mätt utan kalorier? De ser rätt läbbiga ut tycker jag.

  Svara
  • Birgitta

   Nyttiga vet jag inte om de är eftersom de inte innehåller några kalorier men det är för det sistnämnda jag äter dom.

   Ska prova ris och pasta enligt samma koncept dvs som bara innehåller en handfull kalorier per portion.

   Svara
 3. DRESSYRLIV

  Inte testat! Jag är inte sådär jättehysterisk med kcal, även om jag försöker ha lite koll. Däremot är jag helt galen med vad mat innehåller och köper aldrig något med suspekt innehåll. Lusläser alltid alla innehållsförteckningar (köper ALDRIG annat svenskt kött bl a.).
  Light-produkter är också något som går heeeelt bort. Därmed säger jag totalt stopp till läsk med en massa sötningsmedel 🙂 dricker kolsyrat vatten med smak så slipper man få i sig en massa otrevligheter.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>