Så gör vi

I vårt stall sköts alla pass kollektivt vilket innebär 5 pass per dag: morgonfodring, utsläpp, lunchfodring i hagen, intag, kvällsfodring.

För varje hästägare blir det ca 2 pass på vardagarna och ett pass på helgen vilket passar mig som ändå alltid är i stallet på morgnarna (och kan ta fodring och/ eller utsläpp) .

Det är turligt nog så att vi är en blandning av hästägare som är i stallet på olika tider och några är dessutom pensionärer 🙂 , annars hade det blivit svårt om alla kom efter 17.00.

Jag vill numera bara vara i stallet en gång om dagen, dels då det kostar för mycket att köra oftare och tar för mycket tid (jag har aldrig gillat att köra bil) och dels då jag på så vis får mer tid till annat så mig passar det att andra kan ta lunch, eftermiddags och kvällspass.

10 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Exakt!

   Och jag har i alla tider som hästägare varit van vid lugn o ro, både i stallet och i ridhuset så det hade inte alls passat mig att vara omgiven av en massa människor.

   Jag går helst och pular själv i stallet eller snackar lite skit med enstaka personer men när många vill stå på stallgången samtidigt och det blir för mycket spring kan jag bli irriterad- samma om många ska trängas i ridhuset.

   Som tur är händer det mig i princip aldrig.

   Svara
 1. Frida

  Älskar också lugn och ro i stallet, tycker det är skitjobbigt de gånger man stått uppstallad och ALLA kommer på kvällen och ska rida och fixa. Det blir en enda röra och både jag och hästen blir stressade. Några personer är helt okej så klart men stora stall med en massa folk får jag panik av bara jag sticker in huvudet haha. Det ska vara rofyllt i stallet!

  Svara
  • Birgitta

   De gånger jag varit i stallet efter 16.00 är mycket sällsynta och då har det enbart handlat om att Olof inte kunnat ge mig någon tidigare träningstid.

   För övrigt diskuterade vi detta med hur dags man är i stallet på ett annat forum nyligen och jag undrar på fullt allvar när vissa både sover och hinna träffa sin partner då de verkar vara i stallet till 20.00- 21.00. Det hade aldrig funkat för mig (eller mitt förhållande) om jag jobbade dagtid.

   Jag har alltid ridit tidiga morgnar eller på eftermiddagen direkt efter jobbet. Skulle aldrig orka åka till stallet om jag först åkte hem.

   Svara
   • Frida

    Jag kan ha en del sena kvällar då jag jobbar dagtid, vill hinna med hunden innan samt vill rida i ridhuset när lektionerna inte är i full gång (privatlektioner mån-fre) så det är lite lugnare. Då brukar jag vara framme i ridhuset och sitta till häst runt 20-tiden. Hemma igen kanske 21-21.30 och inne i huset runt 21.30-22. Sen är det i princip hopp i säng direkt. Men jag har inte partner eller familj så ingen som klagar. Hade t ex aldrig orkat ha både barn och häst. Och som du förstår har jag valt häst framla barn…

    Svara
    • Birgitta

     Nej jag tror inte att jag heller hade orkat med både barn och häst…eller…jag har helt enkelt inte det intresset för barn och har aldrig haft.

     Svara
 2. LenaB

  Jag är i stort sett alltid i stallet efter 20. När jag kör från jobbet så åker jag inom stallet och mockar, fixar höpåsar, spolar ben mm. Sedan hem, fixar hus, middag, läxläsning mm, sedan äter familjen ihop och har lite tid tillsammans, först därefter kör jag till stallet och rider. En dag i veckan brukar jag faktiskt åka dit först efter nio, då lägger jag sonen först och när jag är på plats är sista lektionen för kvällen precis slut och det är tomt och lugnt på hela anläggningen:-) .

  Svara
   • LenaB

    Går och lägger mig runt halv 11-11 tiden, klockan ringer strax efter 6 på morgonen.

    Svara
    • Birgitta

     Då hinner du ändå få minst 7 timmars sömn.

     Tycker jag läser om många hästägare som sover mycket mindre just för att de ska hinna med hästen. Låter jobbigt….

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>