Stallägare: begrunda

Trots att jag själv står och har stått inackorderad i en massa år tar jag nästan alltid stallägare i försvar mot oss hästägare som jag tycker många gånger har det oförskämt bra för en liten peng.

Men detta inlägg tycker jag faktiskt att man som stallägare ska läsa och fundera över om det kan gälla en själv för jag har då sett och hört om det i många stall…..

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Det tråkiga här är att miljöaspekten helt glöms bort. Klart man ska använda det ljus och vatten som behövs, men inte mer än man behöver, trodde jag de flesta visste? Våra inhyrda har iaf ett eget miljötänk och ett ekonomiskt tänk.

  Svara
  • Birgitta

   Tyckte ändå att det fanns en hel del vettigt att begrunda.

   Och ibland kanske snålheten i slutändan bedrar visheten liksom att man någon gång ”silar mygg och sväljer kameler”.

   Irritation kring tex dåliga redskap kan påverka lusten att hjälpa till att hålla fint i och kring stallet, trasiga upp-plockningsgrepar i ridhuset gör att gödsel lämnas kvar.

   Vet också ett stall där man betalade en förhållandevis mycket dyr stallhyra och där man skulle strö med löshalm. Halmen skulle man hämta med den minsta skottkärra som finns på marknaden = man fick gå 5 vändor för att strö en box vettigt. Sådant är bara småsnålt och skapar sura miner.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>