Närmare sanningen (om Jerringpriset)

Måste säga att denna artikel och undersökning känns som mycket närmare sanningen än att Peder vann Jerringpriset för att ”svenska folket hade talat” och han var mest populär osv…

Peder vann för att hästfolket mobiliserade sig och det var/ är tillåtet att rösta FLERA GÅNGER per person. Och ja, för mig ÄR det en skillnad och dessutom mycket märkligt (att man ska få rösta flera gånger alltså).

Jag som själva varande ”hästmänniska” fattar mer än väl vilken prestation Peder gjort men gemene man gör inte alls det på samma vis och jag är dessutom övertygad om att fler vet vem tex Sarah Sjöström är än Peder.

Just sayin’ .

Med hästfolket skriker högt så fort man bara andas ett ifrågasättande…..

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. M

    Varje gång denna diskussion dras upp känner jag bara ”VEM BRYR SIG!!!!”. Nu vann Peder denna gång, nästa år vinner någon annan. Kommer aldrig förstå hur detta kan uppröra människor oavsett ståndpunkt i frågan.

    Svara
    • Minstral

      Det har dessutom röstkuppats förut men så fort det är hästtjejer som gör det blir det ramaskri, det är det som är problemet med detta.

      Svara
      • Bodil

        Håller helt med dig! Läste undersökningen och mailade följande till Novus:

        Har några frågor:

        1. Vem har beställt undersökningen om Jerringpriset?
        2. Hur är det möjligt att göra denna formulering? ” När svenska folket i Novus undersökning får välja sin Jerringpristagare”. Menar ni att de som röstat inte är ”Svenska folket”?
        3. Har ni någonsin tidigare gjort en sådan undersökning (efter att en idrottare fått priset)?

        Fick faktiskt svar (även om det var ett BS-svar)!
        Tack för ditt mail. Ledsen att svaret har dröjt lite.

        1. Undersökningen är inte beställd av någon, utan det var jag och ett par kollegor som blev nyfikna på hur resultatet skulle se ut om man ställde frågan till allmänheten – även de som inte är sportintresserade och/eller ringer och röstar.
        2. Precis som ovan så uttalar vi oss om svenska folket generellt, alltså inte den grupp som har ringt in och röstat. I vår undersökning kan i princip vem som helst mellan 18-79 år fått undersökningen av oss. Det är självfallet inte samma grupp som röstade på Jerringpriset.
        3. Nej, det var första gången. Men vi gör mycket liknande undersökningar fast inom andra områden som politik och samhälle. Vi tycker det är intressant att testa frågor som är uppe för diskussion och (om vi har tur) få intressanta resultat.

        I rapporten jag skrev tillsammans med undersökningen så redogör jag tydligt för skillnaderna mellan vår undersökning och Jerringpriset. Jag bifogar den här i mailet. Och jag vill återigen påpeka att vi inte gjorde undersökningen för att vi inte tycker att Jerringpriset är ett bra pris osv, utan för att vi ville ställa frågan till en bredare publik än bara de som är engagerade. Att sen tidningar och annan media tog upp undersökningen och satte rubriker som vi kanske tycker är lite väl spetsiga kan vi tyvärr inte påverka så mycket.

        Hoppas du fick svar på dina frågor. Vi har lagt upp en del om denna undersökning på vår hemsida eftersom vi insåg att den engagerade väldigt många  http://www.novus.se

        Svara
    • Birgitta

      Fast det jag inte begriper är VARFÖR man SKA få rösta flera gånger?

      Om man bara fick rösta en gång per person hade man ju HELP sluppit detta tröttsamma snack om att ”man” inte unnar ridsporten att vinna osv…

      Svara
  2. Maria J

    Problemet är ju just att folket inte vet så mkt om Peder. Och det är ju genom årtal av att inga sportjournalister bevakar ridsporten. Sett till antalet utövare är ju ridsporten betydligt större än simningen.

    Svara
    • Frida

      Håller med Maria J, klart att ingen vet vem han är när sportjournalisterna aldrig rapporterar om ridsport.
      I övrigt är ju reglerna samma för alla, finns inget som hindrade andra från att rösta flera gånger. Att Peder vann beror nog mkt på att hästfolk är trötta på att aldrig räknas (vilket till stor del beror på att det är mestadels kvinnor som rider = det räknas inte riktigt). Det är ingen som skriver arga debattartiklar när Zlatan vinner pris blabla för 100:e gången av ngn anledning….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>