4 kommentarer Skriv kommentar

  1. DRESSYRLIV

    Haha! Vi gav 17 000 spänn för vår vagn 😉 Gissar att du inte är så insatt i barnvagnssvängen men Bugaboo ses som ett kvalitetsmärke inom barnvagnstillverkarna och bringar därmed ett väldigt bra andrahandsvärde. Tittar man sedan på alla tillbehör som medföljer, så ja … det lär de få betalt för sin vagn. Vet inte om detta är lite provocerande inlägg, men vad tror du gemene man (alltså inte hästfolk) anser om att köpa begagnade sadlar för 30 000 kronor, till exempel?

    Svara
    • Birgitta

      Hihi…nä, inte alls provocerande utan med reflekterande inlägg.

      Jag vet så klart att detta är ett fint märke osv men tycker mer att det är intressant att en barnvagn kan kosta mer/ lika mycket som en begagnad bil (och ja, det finns det så klart massor av andra saker som också gör).

      Vad gäller sadlar tycker även JAG som hästägare OCH ägare till en sadel som idag kostar långt över 30.000 att det är sjuka priser.

      Till mitt eget försvar kan jag säga att den första svindyra sadeln köptes efter att INGA andra passade- min budget var typ 10.000 och det slutade med att jag fick köpa en sadel för det dubbla 🙁 .

      Därefter har jag bytt in min sadel så jag har aldrig betalat de nästan 40.000 den kostar idag…

      För övrigt är det samma sak med en märkessadel som med en märkesbarnvagn; andrahandsvärdet är högt.

      Skillnaden är att du kan ha en märkessadel i 30 år (det har jag haft och utseendet ändrades knappt de sista 15 åren…) medan en barnvagn kan bli rätt förstörd då bebisar tenderar att drägla, kräkas, få diarré och kladda med allt möjligt i vagnen….allt går troligen inte bort lika lika lätt som man putsar en sadel 🙂 !

      Svara
      • DRESSYRLIV

        Haha! Nej visst har du en poäng i att en barnvagn kanske inte håller lika länge som en sadel. Absolut!

        Nota bene: mina barn har då aldrig bajsat/kräkt ner en vagn 🙂 Man har liksom blöja på barnen och de ligger oftast med kläder på sig på en madrass med lakan 😉 Däremot skulle jag påstå att de slits på andra sätt (precis som att en sadel också slits). De skavs och blir helt enkelt slitna med tiden. Inte konstigt det, de används ju dagligen – precis som sadlar!

        Svara
        • Birgitta

          Fast bebisar dräglar och tar på allt möjligt med händerna därefter.

          Minns hur jag mycket effektivt blev botad från att äta lördagsgodis ur den gemensamma skålen hemma hos mig och fd maken.

          Hans dotter sög på tummen och efter att ha dykt ner i skålen med ”spottiga” fingrar var i alla fall jag inte godissugen mer….

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>