Avstånd vid hästköp

Jag har en hästbekant som letar ny tränings och tävlingskompis och vi kom att diskutera hur långt man är villig att åka när man är i ”hästletartagen”.

Jag insåg att jag är ganska bortskämd för precis som jag aldrig åker speciellt långt för att tävla så gör jag det sällan när jag letar häst heller.

Majoriteten av mina hästar har jag köpt ”nästgårds”- inte bara i Skåne utan typ max 5 mil från dåvarande bostad!

Kreon fanns tex till försäljning i stallet där jag hjälpte till ibland, 3 km från mitt hem 🙂 , Decima i ett försäljningsstall kanske 2 mil hemifrån och Heron hos sin uppfödare ca 3 mil från mig.

Att jag åkte (flög) ända till Stockholm för att titta på Vicke berodde mycket på att jag fick honom rekommenderad åt mig samt att jag såg resan som en liten minisemester mitt i sommaren.

Rent generellt tycker jag att utbudet av saluhästar i Skåne är så pass stort att det ska mycket till för att jag ska åka längre (Archie köptes dock i Borås…).

Nåväl…idag undrar jag hur långt ni har behövt att åka för att köpa era hästar?

Avstår ni från att åka och titta efter ett visst antal kilometer och när infaller detta i så fall?

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. M

  Har provat hästar alltifrån hos grannen och utomlands beroende på vad jag är ute efter

  Svara
 2. Frida

  Har inte åkt så långt, som du säger så bor man i Skåne så behövs det sällan. Skillnad om man t ex bor i Norrland, de har oftast inte så mkt val. Vi är bortskämda på hästfronten i Skåne 🙂

  Svara
  • Birgitta

   När den hästbekant jag diskuterade detta med hörde att jag tyckte att 2,5 timmes körning enkel resa var jättelångt fattade hon ingenting 🙂 !

   Men hon bor inte i Skåne hi hi…

   Svara
 3. Rackemarie

  Från Småland till Danmark är vårt längsta, dotterns svarta lilla skönhet. Kombinerade den resan med att besöka en skånsk vän som följde med och tittade. Annars har jag hittat mina hästar inom ca 10 mil hemifrån.

  Svara
 4. Caroline och unghästen Stina

  Maffig nacke ❤️ Tror du har helt rätt i att man inte behöver åka så långt oftast. Iallafall inte om man är ute efter en relativt normal häst. Men ibland är det ju något som man blir kär i, trots att specifikationen på kärlekshästen går att hitta på närmare håll. Jag åker ändå gärna land och rike runt om jag får en magkänsla av något extra, gör en rolig utflykt av det. Det är ju ändå en individ man förhoppningsvis ska kampera ihop med i många år, som det handlar om.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>