Måndag- fysioterapi

Idag var minusgraderna utbytta mot plusditon men vad hjälpte det när IS-vindar svepte över anläggningen när jag släppte ut hästarna. Det är verkligen så att verklig och upplevd kyla kan variera oerhört konstaterade jag…

Jag hade innan dess avverkat ett dressyrpass i ridhuset och där var det i alla fall behagliga grader.

Efter flera års paus var det idag också dags för ett fysioterapeutbesök för Vickes del- ärligt talat mest som en check-up och inte för att han känns det minsta ”konstig” 🙂 .

Jag hävdar ju ständigt att Vicks är ”i sitt livs form” men det finns EN sak som stör lite och det är att han i höger varv släpper yttertygeln ganska ofta, både när jag och Olof rider.

Det är inga större grejer men jag tänkte att OM det finns något muskulärt som skulle kunna förklara detta så är det ju dumt att inte kolla upp det.

Och en spänning i länden på vänster sida var också det enda som hittades, skönt så klart men inte heller förvånande (alltså att det inte fanns mer att åtgärda) eftersom hästen som sagt känns så fin.

Nu är ordinationen 2 dagars tömkörning och sedan är det bara att träna på som vanligt.

Det jag tycker är så bra med denna fysioterapeut (Eva Cavell) är att hon inte ordinerar återbesök om det inte behövs och/ eller x produkter som hon själv säljer.

Detta har jag ibland läst att andra ordinerats av, vad som KÄNTS som mindre seriösa massörer/ fysioterapeuter/ alternativbehandlare och jag har undrat hur kunniga de egentligen är.

Vi hästägare är ju en väääääldigt tacksam grupp att ”lura”-  vi sväljer mycket med hull och hår- för att vi själva saknar kunskap, för att vi så gärna vill TRO ( om vi har ett problem) och för att vi månar om våra djur.

Och om någon kommer och går igenom vår häst och hävdar att ”ja, här behövs det minsann x behandlingar…sedan kommer din häst att kännas som ny”- visst är det lätt att hoppas, tro och betala 🙂 .

Och nej…för Vickes del behövdes inget återbesök 🙂 !

6 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Har ej fått fakturan än men sist vill jag minnas att det kostade 900:- vilket i jämförelse med andra inte är något överpris.

   Vad betalar du?

   Svara
   • Minstral

    900 med körersättning och moms? Jag betalar ca 2000, spelar ju såklart in att det är en veterinär.

    Svara
    • Birgitta

     Det var 900:- för ca 2-3 år sedan.

     Nu är ju denna person inte veterinär och hon bor i närheten av mitt stall + behandlar andra hästar i ”krokarna” så jag tror inte det blir mycket dyrare denna gång.

     Jag kan återkomma när jag får fakturan.

     Svara
 1. Manda Stillnert

  Vår som kommer ut hon heter Lisa förövrigt är väldigt nogrann, talar om vad hon hittar, vad hon tycker man ska göra åt de och om hästen behöver en behandling igen eller inte. Hon kommer med regelbunda besök till vår travhäst som har en svag ländrygg som gärna blir ”irriterad” när hon tävlar och tränar hårt. De är svårt då hästen har liiite för lång rygg för sitt eget bästa 😉
  Tror hon tar 600 kronor per gång vilket är helt överkommligt iför som hon gör ett super jobb med hästarna!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>