Fredag- ajjjj!

För snart 2 år (!!!) sedan köpte jag ett par Petrie-stövlar i näst intill nyskick.

Jag behövde dom egentligen inte för jag hade redan andra stövlar men det var ett sådant fynd att det var dumt att avstå 🙂 .

Och idag av alla dagar tyckte jag att det var dags att inviga stövlarna; på en träning för Olof dessutom!

Mina termostövlar som jag har ridit i 2 månader i sträck nu har gått sönder vilket är uselt och hade jag orkat hade jag reklamerat dom men Hööks är inte det mest smidiga företaget varför jag inte ens sparade kvittot när jag köpte dom.

Att rida med de nya stövlarna gav verkligen uttrycket ”vill man vara fin får man lida pin” en ny dimension- det var som att ha knivar uppkörda i knävecken.

”Jag vågar inte ta av stövlarna….blodet kommer att forsa ut” sa jag gnälligt/ dramatiskt till Olof efter träningen och det var verkligen en lättnad att få av skodonen.

Tur då att träningen gick bra i alla fall 🙂 .

Vi tränade inte på några speciella rörelser utan gräver vidare i smådetaljer kring form, tempo,  ställning, böjning och annat intressant 🙂 mest genom att rida ”runt runt” och växla tempo, samla rejält osv.

På vägen hem från stallet var jag tvungen att stanna och tvätta av bilen hjälpligt- inte för att den lär förbli särskilt ren speciellt länge (gissningsvis tills imorgon) men gränsen för hur ofräsch en bil kan få se ut var nådd kände jag 🙂 !

Edit: en bloggläsare som har känt mig i många år ifrågasatte varför jag inte reklamerar stövlarna- jag som alltid uppmanar till detta.

Så nu ska jag faktiskt göra det även om det handlar om typ 500 spänn. Återkommer med vad Hööks tycker….ska termostövlar hålla mer än 2 månader eller ej….

28 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Du får lida pin! Du har en bra häst och rider bra och jag reagerar ofta på dina korta odressyriga ridstövlar, ful billighetshjälm från Ullared och noppiga lindor. Shape it up och matcha din fina häst!

  Svara
  • Birgitta

   Ha ha…lite komiskt att få den kommentaren just från dig- du som glatt köpte mina avlagda schabrak som jag inte ens tyckte dög att använda hemma!

   Angående hjälmen tycker jag att den ser helt ok ut med tanke på att jag inte tycker att jag passar i NÅGON hjälm.

   Men smaken är som baken…

   Svara
   • Minstral

    Hemma är jag bara mån om helt och rent, på träning och tävling helt annan sak.

    Svara
    • Birgitta

     Håller med dig i sak.

     Har dock tränat för Olof i så många år nu att det inte känns som att ”åka bort” utan mer som hemma. Han är inte själv heller någon som skulle bry sig det minsta känns det som.

     Därmed inte sagt att jag tränar i vilka kläder som helst, det gör jag inte hemma heller men termoridstövlar använder jag och så även noppriga lindor 🙂 .

     Det skulle jag inte göra hos ngn ny tränare 🙂 .

     Och jag är nog mindre nogräknad vintertid då jag låter funktion gå före fashion som den extremt frusna person jag är.

     Svara
     • Minstral

      Det roliga i detta är vad du fokuserar på, du reflekterar inte över att jag nämner att du har en fin häst och rider bra. Jag tycker på den nivån du är på nu att du gott kan höja hela standarden, snygg hjälm, håret i donut eller liknande och höga snygga stövlar. Jag skrev det faktiskt inte för att vara elak, utan för att jag tycker din häst och ridning är värd ett snyggt helhetsintryck.

     • Birgitta

      Jag blev faktiskt mest ledsen. Men tänkte att jag säkerligen själv har skrivit kommentarer till andra som DE har blivit ledsna över så det är väl så det blir ibland.

      Annars FÖRSÖKER jag att inte kommenterar negativt om det inte specifikt efterfrågas vad ”man” tycker om xx.

      Hade jag frågat vad ni läsare anser om min ridutrustning och kanske till och med visat bilder på olika plagg hade det varit en helt annan sak- då får man ta det onda med det goda så att säga.

     • Minstral

      Nja, fast du tog ju faktiskt upp ämnet, då känner jag att det är ok att kommentera det som tas upp och hör till det. Tråkigt att du blev ledsen för att jag tycker du ska matcha din häst med snygg utrustning på dig själv. Men det är klart – du tycker ju såklart att det du har är snyggt och det är en smaksak.

     • Birgitta

      Ja, min ”fula billighetshjälm från Ullared” tycker jag är helt ok i jämförelse med de hjälmar jag provat och som inte kostat flera tusen kronor.

      Och mina ”korta odressyriga stövlar” är enligt mig ett par helt normala ( men väldigt mjuka och bekväma) läderridstövlar som når mig till knävecken så längre kan jag knappast ha?

      Men smaken är som baken och vi är i alla fall helt överens om att hel och ren är viktigt. Det kan alla vara och har inget med smak att göra 🙂 !

     • Minstral

      Jag har helt vanliga ganska korta stövlar som jag tävlar i, ingen superdyr hjälm heller, men när jag tävlar MSV (om) kommer jag shapea upp mig 🙂 Det är säkert inget fel på din hjälm men då är det nog mer att jag inte tycker den klär dig riktigt, eller så kan det vara som någon annan skrev här under att du skjuter bak den i nacken så du ser lite kutryggig ut. Stövlarna ser kanske korta ut för att de inte går upp på utsidan. Jag står dock fast vi att du är på en nivå nu som kräver donut och hela skiten, inkl pannfläta på hästen 🙂 Inget av detta spelar någon roll egentligen, det är min tolkning av hur ett dressyrekipage ska se ut. Jag har aldrig påpekat det utan det var för du skrev om stövlarna som jag gjorde det.

     • Birgitta

      Som jag skrev ser jag inte klok ut i NÅGON hjälm tyvärr 🙂 .

      Hästen har alltid pannfläta.

      Donut har jag inte lyckats med (bad tom Henrik om hjälp ha ha ha ) – annars är det väldigt snyggt. Får hålla mig till det mer tantiga hårnätet 🙂 !

 2. Manda Stillnert

  Tycker hööks skor har dålig kvalite överlag! Handlar sällan skor där 😉 Där i mot har jag billiga schabrak därifrån som typ är outslitliga .. Haha de kommer väl aldrig tvättas sönder så jag får köpa nya 😉
  Behöver med nya stövlar men tänkte fortsätta rida resten av vintern i mina muckboots, skönt när de är kallt!

  Svara
 3. Anna

  Har du lagt i en kilklack i stövlarna? Tycker jag har gjort enorm skillnad när jag haft nya stövlar.

  Svara
 4. Hästis

  Håller med Minstral; ibland får man faktiskt inse att utseende spelar in. Lägg pengar på en riktig hjälm o framförallt skjut den inte bak i nacken, det gör att du ser ut att sitta lite kutryggigt fast du inte gör det. Jag håller absolut med om att man inte behöver köpa dyraste senaste av allt men vissa saker är värt att lägga lite mer pengar på.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, ja…jag SKA faktiskt köpa en ny hjälm eftersom den nuvarande börjar bli ”ofräsch” och är flera år gammal.

   Svara
 5. Frida

  Men alltså vilken konstig diskussion detta blev? Egentligen får man väl se ut som man vill? Vad är det som säger att man måste klä sig och hästen på ett visst sätt för att man rider på en viss nivå?
  Tycker det är alldeles för mkt utseende- och prylfixering i hästvärlden som det är, inget fel i att vilja ha fina grejor men det är heller inte fel att prioritera annat. I min värld hör kläder, prylar osv sånt som man låter bli att kommentera hos andra så vida man inte tänker säga ngt snällt, det är ingen annans business om vad jag väljer att ha på mig eller min häst.

  Svara
  • Birgitta

   Jag håller som vanligt med dig Frida!

   Jag blir ibland otroligt provocerad av en del ungdomsbloggare som promotar ridkläder och annan utrustning som ingen normalinkomsttagare rimligen kan köpa till sitt barn utan rejäla uppoffringar.

   Jag menar….hjälm för 5000:-, stövlar för några tusen till, en ridjacka man tävlar i för flera tusen likaså osv osv.

   Och så då ”givetvis” sadlar för 40 papp, de dyraste täckena och helst en lastbil som grädde på moset….

   Inget fel i att kunna unna sig detta men det känns sorgligt att veta att många unga läsare aldrig kommer att kunna köpa samma saker utan kanske i stället i sin omognad känner sig missnöjda över sitt eget liv och det deras föräldrar kan erbjuda.

   Jag har ibland medvetet spetsat till vissa inlägg och rekommenderat väldigt billiga ridprodukter som en motpol till all denna prydhets för min häst har i alla fall inte blivit varken bättre eller sämre utbildad tack vare dyra grejer….

   Svara
  • Sara P

   Hejja Frida! Håller helt med dig. Och kan man vinna VM i en gammal Stubben-sadel kan man väl ändå träna dressyr med noppiga lindor?

   Svara
   • Birgitta

    Ha ha ha…ja, den sadeln var bara så jäkla cool. Säger jag som själv haft en över 30 år gammal Stubben och vet hur hårda de är 🙂 !

    Svara
  • Minstral

   Fast det är väl klart man får se ut som man vill 🙂 Jag promotar inte att man ska köpa dyraste sakerna alls, det behöver man inte. Men JAG tycker inte att man t.ex. tävlar dressyr oflätat, det är helt tillåtet men skitfult. Jag tycker även snygga kläder hör hemma i dressyrsporten, men det är ju snygga enligt min smak jag menar och jag gillar klassiskt. Dessutom tycker jag visst man kan få diskutera snyggt och fult utan att vara prylhetsad. Har tidigare i denna bloggen många gånger diskuterats snyggt och fult så vad är problemet nu? Att det handlar om bloggaren själv?

   Jag skulle aldrig kommentera det helt random men nu tyckte jag att B bjöd in till utrustningsdiskussion, men jag missuppfattade antagligen, my bad.

   Svara
   • Frida

    Man kan väl få diskutera fult och snyggt men utan diskutera specifika personer kan jag tycka. Det är en viss skillnad.

    Svara
 6. Hästis

  Personligen vill jag presentera mig o hästen på bästa sätt – att eliminera störande moment så som utrustning som tar bort från presentationen är för mig självklart. Man kan tycka vad man vill men tävlar man i dressyr så är faktiskt apperance en del av det oavsett principer – det är en är en bedömningssport.

  Svara
  • Frida

   Japp det är det och det är bla därför som TR reglerar vad man ha på sig- för att alla ska få en så rättvis bedömning som möjligt utan att det ska handla om vem som är snyggast klädd.

   Svara
 7. Hästis

  Har också fått acceptera att det känns som hjälmen känns som den ”tippar” fram över ansiktet men det gör den inte, det gör att den sitter mer korrekt säkerhetssmässigt.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>