Väldigt bra råd

Vi pratade om detta i stallet nyligen; att det är mycket lättare att rida en häst man gillar (vs en man ogillar) och det är väl samma sak med att träna hästar tänker jag.

Jag har märkt att ”folk” alltid har verkat tycka om mina hästar, vare sig de har hanterat dom i stallet, vid in/utsläpp eller tränat oss som ekipage och jag gissar att det mycket beror på just detta ovan i bild.

Mina hästar har kort och gott varit både snälla och väluppfostrade och sådana djur är helt enkelt lättare att gilla för de flesta.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Håller med, det bästa man kan göra för sin häst är att lära den att ”uppföra sig” dels pga som det står att hästen har större chans till ett bra liv även om den inte kan vara kvar hos en själv. Dessutom tror jag att en häst som vet reglerna är en lugnare, tryggare häst då den helt enkelt vet vad som förväntas. En häst som dessutom inte fått en bra uppfostran riskerar ju att behöva ännu tydligare och tuffare korrigeringar i framtiden när den till slut kanske blir farlig vilket ju inte heller är så snällt.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, har man en ouppfostrad häst och flera ska hantera denna (vid utsläpp/ intag i ett kollektivstall tex) finns ju risken att alla har olika (”hårda”) sätt att korrigera den.

      Är väldigt glad att alla hästar i ”mitt” stall är snälla och fogliga djur- då går allt smidigare.

      Svara
  2. Manda Stillnert

    Har en 1½ åring (2 åring) hemma som egentligen inte är dum på någotvis, men sablans hetsig på morgonen när hon ska ut då hon är rädd för att bli själv. Tror tyvärr att många hade korrigerat henne med hårda metoder vilket bara hade gjort saken värre, istället har vi kommit på att man får vänta ut henne och efter några gånger så lugnar hon sig 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>