För lite anmälningar

Förra året diskuterades det en del både på denna blogg och andra sociala medier hur man ökar intresset för dressyrtävlande, konsekvenser av att inte ha ett vettigt uppklassningssystem, huruvida kostnaden för att anmäla sig till dressyrklasser (kontra att delta i pay and ride tex)  påverkar antalet anmälningar osv.

Jag påstod för egen del att just uppklassningssystemet och kostnaderna påverkar i alla fall MITT tävlande och att det inte heller är kul när klasserna på min nivå blir mindre och mindre över tid sett till antalet deltagare.

Jag tävlar med andra ord hellre mot 20 än 4 andra och vill också att ekipagen ska vara på hyfsat samma nivå dvs har man ”en miljon” placeringar i en klass så ska man enligt mig inte fortsätta att harva vidare där.

Jag tror att risken om det blir för dyrt att tävla OCH ”man” känner att konkurrensen pga ovan inte är rättvis är att man väljer att avstå från tävlande och kanske nöjer sig med någon pay and ride och det är väl inte åt det hållet vi vill att dressyren ska gå? Att hobbyryttare slutar att tävla?

Nu har jag faktiskt själv nyligen valt att styrka mig från en tävling jag initialt anmälde mig till.

Med bara 3 andra anmälda varav en som har just en miljon placeringar och segrar på denna nivå valde jag att dra tillbaka min anmälan- det kändes helt enkelt inte kul eller motiverat att betala dels 300 spänn plus bensin och dels bara möta 3 andra ekipage utan realistisk möjlighet att placera sig.

Och frågan är hur många till som resonerar så här och vart det kommer att föra dressyren?

5 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Att antalet starter minskar beror på flera faktorer tror jag, i alla fall i Skåne.

      För många tävlingar, för dyrt att tävla, för hård konkurrens.

      Svara
  1. Frida

    Tror att planeringen av klasserna hade behövt styras upp lite här i Skåne, ofta är det samma klasser på flera klubbar samma helg. Hade man styrt upp det lite så hade det nog blivit fler starter.

    Svara
  2. Manda Stillnert

    Blivit lite samma sak i travet, eller ja på vissa banor. En travhäst startar ju dels efter prissumma men även poäng. Skulle anmäla våran nu 152 anmälningar till ett 10 tusen kronors lopp .. medans i vanliga lopp på solvalla en tisdag innehåller 5 hästar .. där pris summan är desto högre! Samma på jägerso ingen åker dit för långt härifrån därför är de få anmälningar dit förutom vid stora lopp som derbyt och uppfödningslöpningen!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>