Är det bara jag….

…som tycker att många ANDRA i min ålder är såååå gamla 🙂 ?

Jag är ju 51 (blir 52 i år) men tycker ju inte att jag har ändrat mig eller förändrats det minsta sedan jag var runt 30….det ska vara att jag numera har en del gråa hår och att min syn har blivit sämre.

Och jag känner mig liksom på ”samma nivå” när jag pratar med ungdomarna i stallet medan DE gissningsvis ser mig som en tant 🙂 .

Jag har alltid umgåtts med yngre och kanske gör min avsaknad av barn också att jag ofta tänker att folk i min egen ålder är gubbar och gummor- det kan man bli väldigt ung om ni frågar mig .

Tyckte det var ganska roligt när Johan Glans på den stand up comedy vi besökte nyligen tog upp programmet ”På spåret” som tydligen har gått i 30 år nu.

För MIG är det riktig gubb/tanvarning att vilja se detta på tv men kanske tittar även unga människor- vad vet jag….

Kan ju som en parentes vad gäller just tv-program nämna att mitt nattarbete har ”fått” mig att följa serier jag aldrig drömt om….One tree hill tex och Sons of Anarchy…Ingen tant-varning där inte 🙂 !

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Trasselkvast

  Som jag och min bästa vän reflekterat över detta, att folk blir så gamla och tråkiga så fort. Efter trettio kan man tydligen inte göra något kul, man har tvättstugan dagen efter kl fyra, då kan man gudbevars inte göra något kvällen innan. ”Dagens ungdom” har som mål att skaffa barn och flytta ihop innan 23 – vad hände med LIVET undrar jag? Varför är folk så desperata efter att vara Svensson? Läser en blogg av en tjej jag gillar i övrigt – hon hade varit på konsert till kl ett och ojade sig efter att hon fått så lite sömn (!), och skrev i nästa mening att hennes man inte ens klarat sig till jobbet dagen efter (?!), VEM ÄR MAN OM MAN INTE KLARAR ATT VARA UPPE TILL ETT!!?

  Svara
  • Birgitta

   Hi hi…både jag och min man (tur att vi är lika….) är som värsta bebisarna när det kommer till just läggtider så vi sitter aldrig uppe till ett men däremot är vi verkligen inte tant o gubbe i övrigt 🙂 .

   Tvärtom kan vi vara så otroligt barnsliga och/ eller bete oss som värsta fjortisarna att jag ibland skojar med Henrik och säger ”tänk om dina barn såg dig nu” ( de är vuxna) eller för den delen vem som helst! De hade inte trott att vi är kloka 🙂 🙂 🙂 !!!

   Svara
 2. M

  När jag börja plugga ett typiskt höger-orienterat program på universitet märkte jag direkt att majoriteten av studenterna (dvs alla är runt 20-års åldern) kollar på både Vem vet mest och På Spåret. Min spaning behöver inte stämma, men jag tror det har blivit ett tecken (i min generation) på att man är ”intellektuell och allmänbildad” genom att titta på dessa program och prata om dem efteråt.
  Som 90-talist håller jag med Trasselkvast där många av mina bekanta lever ett traditionellt samboliv och har barn, själv vet jag knappt vad jag ska göra nästa vecka….

  Svara
 3. Frida

  Jag skulle nog säga att jag både känner mig yngre och äldre än vad jag är. Jag har på ett sätt aldrig blivit äldre än en 15-årig hästtokig tjej som trycker näsan mot bilrutan när man kör förbi en hästhage. Jag blir fortfarande alldeles barnsligt lycklig när jag ser min häst.
  Å andra sidan har jag alltid tyckt att 22.00 är en rätt rimlig läggtid, stannar hellre hemma med en bok än går ut och festar. Jag hade en period i gymnasiet (gick på internatskola) då det festades ordentligt men sedan kände jag mig rätt färdig med det och föredrar tidiga kvällar hemma. Jag har nog alltid haft en inre tant boende i mig som blir irriterad på stökiga ungdomar (ogillade det redan som barn) och har alltid kommit bra överens med äldre/vuxna, ibland bättre än de i min egen ålder som barn/tonåring. Barn har jag aldrig riktigt förstått mig på, inte ens när jag var ett själv haha. Men som sagt, på ett sätt är jag inte vuxen alls.

  Tror att man egentligen känner sig mest bekväm med att umgås med de som är som en själv, oavsett ålder. Jag som inte vill ha barn, trivs som singel kan ju känna att andra i min ålder som ofta är mitt uppe i barn- och familjeliv inte alls är på samma våglängd. Då kan jag känna att jag har mer gemensamt med någon i 20-års åldern, utan barn och familj.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>