Fredag- geléhallon

Idag var det Olofs tur att rida Vicke och jag tycker nog att den sistnämnde inte bara är inne i ett bra flow utan har höjt sig ett snäpp på flera områden.

Bakbenen sviktar bättre och formen är mycket mer ”uppe och framme”- även på kandaret som ju Olof alltid rider på.

Jag har ju tidigare undvikit att lägga ut filmer när han rider just för att jag vet hur ”form-rabiata” en del är och man har absolut kunnat ha åsikter om denna.

Men man kan inte ändra om och förbättra allt hos en häst samtidigt och omedelbart så jag har inte haft panik av att Vicke stundtals har dippat mycket med huvudet när det blivit tungt och/ eller jobbigt och nu ser det som sagt mycket bättre ut.

Det märks också att Vicke nu är så långt kommen i sin utbildning att det handlar mer om finjusteringar och teknikträning än att jobba sig rejält trött- guld för hållbarheten!

När Olof hoppade av gjorde han som han ofta gör; petade på Vickes bakdel och konstaterade så som det alltid är ”han är som ett geléhallon 🙂 ”.

Och ja, att det dallrar när man trycker på korset och inte känns spänt och som att hästen känner obehag är ju även detta bra och positivt för en hållbar häst 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>