Onsdag- 6, 8, 7, 12

Morgonen inleddes med foderinköp; jag körde till den bonde jag handlar havre av och lastade in 120 kilo i bilen innan jag styrde kosan mot stallet.

Där blev det ett ridhuspass där jag körde lite repriser från gårdagen, exempelvis bytena i varje.

Jag har inte ridit dom på ett tag och det märks att detta fortfarande är en ”färskvara” hos mig.

Jag måste rida väldigt koncentrerat parat med att Vicke inte får distraheras av olika saker han vill titta på i ridhuset (vi har en sådan kortsida även här precis som i ridhuset på förra anläggningen och tro mig…det måste glos varje, varje gång och ”hundra” gånger per pass trots att jag är lugn och ignorerar).

Så rider man bort FRÅN kortsidan kan man göra bytena, mot den blir det för mycket spänning och då funkar det inte.

Idag gick jag ut hårt och gjorde 6 byten direkt, därefter 8, sedan skulle jag ha gjort 8 igen men det blev 7 och så avslutade jag med 12!

Var riktigt nöjd med mig själv och att jag kunde hålla ihop mina hjälper så länge för det är det som det handlar om liksom att jag tar för lång tid på mig efter kortsidan innan jag är redo att börja bytena och då hinner man inte så många innan nästa kortsida kommer.

La också lite tid på tempoväxlingar i trav, korta sträckor i öppna och sluta och så en del linjer ur de MSV-program jag tävlat tidigare.

Åkte hem till en efterlängtad frukost (jag äter aldrig innan morgonbesöken i stallet) och en powernap. Nöjd.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>