Man tror det man vill tro

Vet inte hur många gånger jag tex läst uppbragta ”sanningar” kring hur mycket socialbidrag som betalas ut till olika grupper.

Och det är ju då för djävligt att vi ger en ensamstående flyktingmamma med 3 barn 90.000 i månaden skattefritt medan de stackars svenska pensionärerna tvingas äta kattmat och de hemlösa hänvisas till att sova på en parkbänk….typ….

Jag blir lika trött varje gång och kan inte ens fatta hur man kan tro på ovan och allt möjligt annat?

Ibland har jag försökt att svara och påpekat att eftersom jag själv GJORT utbetalningar av socialbidrag i 15 års tid så är jag kanske att betrakta som liiiite tillförlitlig men nej…vissa har bestämt sig och en del har till och med plockat bort mig som ”vän” på FB efter dylika debatter?

Ja inte för att just det sistnämnda har gjort något alls egentligen men man blir ju mörkrädd när så lättlurade personer ska få uppfostra barn tex eller ha ansvarsfulla poster i yrkeslivet….

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sara

    Ja, verkligen! Och det är nog få som förstår vilken noggrann granskning som sker innan det överhuvudtaget är aktuellt att betala ut försörjningsstöd…

    Svara
    • Birgitta

      Det finns massor med ”fakta” som en del köper utan att reflektera….

      Läste för ett tag sedan ett snyftreportage om en pensionär som levde sååå fattigt.

      Läste man noggrannare framgick det bland annat att personen mestadels arbetat deltid som sjuksköterska (ett bristyrke) och jag kan nog tycka att ett sådant val SKA medföra en självförvållat lägre pension. Man har ju väldigt många år på sig att förbereda sig inför just pensioneringen och väljer man att under många år inte arbeta heltid så får man väl acceptera att inkomsten inte blir densamma som för de som gjort andra val?

      Samma när man läser om hur vissa pensionärer lever i misär. I flera artiklar har det framkommit att det egentligen inte är INKOMSTEN det är ”fel” på utan utgifterna, ffa en kopiöst dyr hyra för en ”för stor” bostad.

      Och precis som man i arbetande ålder får anpassa sitt boende utifrån vad man har råd med så tycker jag att samma sak ska gälla när man är pensionär.

      Vill man bo kvar i sin 3:a trots att man är ensam och hyran är runt 8-10.000…..tja…så kanske man får acceptera att man får leva på vatten och bröd?

      Även där har man möjlighet att förbereda sig under många år så det är ju liksom inte så att man bara står med x utgifter och y inkomst en dag…

      Och ja…det är för vissa säkert jättetråkigt att behöva flytta som gammal men det är det oavsett hur gammal man är- om man inte har råd.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>