Skräpmarodörer

I skogen….

Utmed fasaden….

I helgen när Henrik och jag var i Skrylle (ett rekreationsområde med mycket skog) med Molly så blev jag åter både förundrad och förbannad när det gäller det här med hundbajs och påsar avsedda för detta.

Jag har skrivit om det förut- att jag för mitt liv inte kan begripa varför man först plockar upp bajset i en påse och sedan slänger påsen på marken!?!?!?

Jag ser det ”överallt”; har till och med en granne som envisas med att lägga påsar utmed sin fasad 🙁  men i det sistnämnda fallet plockas påsarna bort efter ett tag.

Att någon skulle göra samma rensning i skogen är väl inte lika sannolikt och varför plockar man ens upp bajs i skogen om man sedan ändå lämnar kvar det….väl förpackat?

Grannen som lägger bajspåsar utmed fasaden får väl bli en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse till att börja med tänker jag- frågan är vad som händer om bajsläggandet inte upphör?

Vet sedan tidigare att det finns advokater specialiserade på miljörätt men man lär väl knappast kunna åtala någon för en sådan SKITSAK (kunde inte låta bli denna ordvits….)?

Och som sagt är det nog fritt fram att slänga allt möjligt i tex en skog om man bara kan dumpa det när ingen ser?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>