Tisdag- dusch, taktik och samlad skritt

Gissa hur Vicke inledde sin morgon idag?

Om ni svarar ”med en helkroppsschamponering och efterföljande varmvattendusch” får ni full pott för det var precis så det var.

Rullar man sig utan täcke i lera blir detta konsekvensen, i alla fall om ägaren har jättebrått till en träning och inte vill komma dit med en skitgris och få ett schabrak som är kolsvart på undersidan 🙂 .

Idag blev träningen lite längre än vanligt, inte för att det gick dåligt, tvärtom, utan för att Olof och jag diskuterade en hel del kring skolorna, mitt tävlande osv.

Jag tycker att jag fick väldigt bra input kring hur jag ska tänka runt vissa saker och dessutom tittade vi på den samlade skritten som jag av någon anledning liksom helt ”glömt bort” när jag rider hemma och därför inte visar alls så bra som jag skulle kunna göra på tävling.

Jag är ju knappast i sitsen att kunna ”ge bort” ens en ynka poäng någonstans i programmet så det är minst sagt onödigt att tex få betyg 6 på skritt när man ganska enkelt kan få en sjua i stället.

Och lika mycket som jag fokuserar på att förbättra skolorna ska jag kanske försöka höja betyget på en del lättare saker också/ i stället, som bytena tex.

För kan jag få 7,5 eller tom 8 på ett byte så blir inte effekten av en 6 på en sluta lika ”förödande” och det är kanske lättare att förbättra det förstnämnda.

Så klart ska man ju sträva efter förbättring på alla plan men kanske också vara lite taktisk så att säga.

Jag har själv tänkt i dessa banor så det var skönt att få det bekräftat och för övrigt så BLIR  det mesta, om inte allt, faktiskt bättre hela tiden även om det ibland tar en evighet och inte heller alltid märks i protokollen.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>