Resor och djur

Eftersom jag gillar att planera har jag redan börjat fundera på var vi skulle kunna resa i vinter 🙂 !

Både Henrik och jag tyckte att det var guld att slippa den gräsliga vintern som rådde här för i vart fall en vecka där vi i stället befann oss på Kap Verde och badade i havet och hotellpoolerna samt solade allt vad vi orkade.

Vi har absolut inte bestämt något resmål ännu och kanske gör vi så denna gången att vi väntar in i det sista för att eventuellt hitta något fynd?

Att vänta in i det sista vad gäller djuren låter sig dock inte göras och alla som har hund/katt/ häst vet vilket projekt det kan vara att hitta lämpliga ”passare” så det vill jag ha klart långt i förväg.

För Vickes del brukar det bli helvila när vi reser bort- det behöver han oavsett några gånger om året och då passar det utmärkt när vi ändå inte är hemma.

Jag vill inte heller flytta honom och då behöva ta hänsyn till nya rutiner med foder, hage osv- inte för så kort tid.

Så i hans fall handlar det om att ”någon” ska mocka och göra i ordning hans foder- inget märkvärdigt och Vicke själv är ju en förnöjsam typ 🙂 !

Med Molly är det lite omständligare eftersom hon är lite….tja…känsligare än min häst i alla fall 🙂 .

Hon ska ju också rastas på ett annat sätt och då vill vi veta att detta sker på ett ordentligt men säkert sätt.

Vi har hittills anlitat både en familj vi känner och när de inte kunde hittade vi ett annat jättebra ställe genom att söka på nätet.

Jag vet att en del drar sig för att resa just för att djurpassningen blir ett bekymmer men vi bestämde redan när vi köpte Molly att inte låta detta hindra oss från ett av våra största gemensamma intressen- det handlar ju trots allt bara om någon enstaka vecka om året.

Och det finns verkligen massvis med ställen dit man kan lämna sina djur- det märkte jag tydligt när jag själv letade.

Nu kan utbudet förvisso variera mycket beroende på var i Sverige man bor men man kan ju också lämna hunden i närheten av den flygplats varifrån man reser om man ska utomlands tänker jag (förutsatt att man tar bilen dit, annars blir det kanske för meckigt).

Kring Malmö/Sturup finns det många som passar hundar och ännu fler om man reser från Stockholm, där finns tex detta hundhotell som jag fastnade för.

Hur gör ni när ni reser iväg? Lämnar ni bort hund/ katt på pensionat eller känner ni någon som ombesörjer passningen?

Undviker ni att resa pga era djur?

15 kommentarer Skriv kommentar

 1. Dressyrliv

  Priserna 3 600 i månaden för hunddagis!? Guuuud vilka summor. Som en helinackordering med allt foder i Skåne… (närpå).

  Svara
 2. Mia

  Jag tycker som du är inne på att hästarna är lättare att lämna. Dom är man bara orolig för om något skulle hända så att dom måste typ iväg till veterinär. Hunden har jag mycket mer ont i hjärtat av att lämna för han saknar oss på riktigt. Jag har tur för hunden bor hos min pappa där han trivs bra när vi är borta. Annars vetefasen jag har hunddagis några dagar i månaden, hade inte velat lämna honom där i en eller två veckor.

  Absolut så begränsar mina djur mitt resande. Jag vill ju vara med dom när jag är ledig. Nån resa per år blir det, det känns som att det är lite sunt ändå. Men hade jag levt ensam så hade det nog varit ytterst sällan. Resandet är lite för att min sambo ska känna att vi är lite normala trots allt ja om du förstår hur jag menar

  Svara
  • Birgitta

   Både denna och förra hunden hade absolut inte kunnat lämnas på pensionat enligt mig.

   Då hade hon mått dåligt och jag med.

   Whippets är extrema soff och sänghundar och mina har aldrig legat på golvet i princip.

   Miljön på ett pensionat hade inte passat dom- de vill vara nära sin människa och/ eller ligga i soffan.

   När vi inte kunnat lämna till vår bekant var Molly hos ett gift par som vi hittade via hemsidan DogBuddy.

   Det är som en kontaktannonssida där man kan hitta massvis av hundpassare.

   Det fungerade perfekt för oss och blev inte dyrare än pensionat.

   Och Molly sov i parets säng och soffa 🙂 !

   Svara
   • Mia

    Perfekt om man hittar ett bra hem. Min herre är oxå en soffhund, blir ledsen om han inte får mysa lite varje dag

    Svara
    • Birgitta

     Ja detta medelålders par var super. Hade själva haft hund i många år, Grand Danoise dessutom! Ja kunde de ha 2 sådana bjässar i en lägenhet ska de nog låta Molly göra som hon vill 🙂 tänkte jag och det blev hur bra som helst. De skickade foton på henne i soffan och sängen- precis det vi ville se från våra solstolar 🙂 !

     Svara
 3. Filippa

  Jag är hundpassaren i min bekantskapskrets, dels jobbar jag hemifrån, dels tycker jag att det är roligt (till en viss gräns förstås). Själv har jag inte lika lätt att lämna ifrån mig hundarna. De är båda mkt snälla och väluppfostrade, men jag har ingen vän som KAN hundar som jag och som kan läsa dem som jag och kanske förhindra dumma situationer eller uppmuntra bra. Det brukar sluta att de får vara hos mamma och får då enormt tråkigt, men de har det iaf bra. Sist jag var borta var jag borta i TRE VECKOR – då hamnade de hos mitt ex och trots att jag VET att de har det jättebra hos honom och han älskar dem, så var åtm den minsta klart påverkad av att ha varit där. Det tog en månad att komma över, en månad med dåligt samvete från min sida. Ska jag iväg igen nu så vet jag faktiskt inte hur jag ska göra.

  Svara
 4. Marlene Engström

  Åh, vi är kinkiga med Trolle. När han var ung hade vi en kille på hans hunddagis som bodde nära oss och gärna tog Trolle. Nu är det lite svårare, i lans kan några vänner ta honom, ibland kenneln. Men vi lämnar honom inte längre till tex hundhotell etc. han är för gammal för det. Vi har testat hundpensionT en gång och fick hem kennelhosta.

  Svara
  • Birgitta

   När jag kollade flyg med hundar fick man bara ha dom hos sig om de vägde under 8 kg.

   Finns inte på kartan att jag skulle ha Molly i en bur någonstans- hon hade nog….tja måhända inte dött (fast det skulle inte förvånat mig faktiskt) men mått fruktansvärt dåligt.

   Dels ÄR hon mycket känslig för höga ljud och smällar och dels troligen extremt åksjuk eftersom hon avskyr att åka bil- skakar och flåsar konstant (vår stora sorg med en annars perfekt hund).

   Svara
 5. Manda Stillnert

  Katterna är såklart hemma med tillsyn två gånger om dagen, hästen hon bor ju hos Pappa så han sköter henne de få dagar om året jag är borta. Reser sällan, har så mycket annat här hemma som tar tid helt enkelt.

  Svara
 6. Jessica Sas

  Lämnar katten på pensionat (noga utvalt). Skulle helst inte tagit med hund till sydligare breddgrader.

  Svara
  • Birgitta

   Nej, jag skulle aldrig vilja ta med Molly på semestern.

   Vi gillar ju sol och bad och att släpa med hunden till poolen/ stranden i 30-gradig värme skulle vara vansinne, att lämna henne ensam på hotellrummet i många timmar lika dumt.

   Tycker en del tar med sig hundar till totalt olämpliga platser (marknader och festivaler tex).

   Svara
 7. Dressyrtant

  Jag har svårt att vara ifrån mina djur så reser väldigt sällan. Det kan bli några kortresor per år. Maken vill resa mer så nu har vi planerat en vecka i höst och jag har redan lite ångest. Jag kan dock köpa både ridning och passhjälp i stallet och det har fungerar väldigt bra. Det handlar mest om mitt kontrollbehov. Jag måste se dem varje dag…
  Katten får vara hemma och någon yngre släkting eller vän kommer få bo i vårt hus. Han rymde sist vi försökte ha honom hos min mamma. Han är 13 år nu så det känns inte bra att flytta runt honom.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>