Favoritbilar

Det börjar bli dags att besiktiga min bil- utan tvekan en av årets mest ångestframkallande undersökningar.

Jag minns hur jag ibland körde ifrån besiktningen gråtandes i min ungdom- mina första bilar hölls ibland nästan ihop med silvertejp och balband 🙂 och då kunde det bli en del kostsamma reparationer för att få grönt ljus att köra ett år till.

Så illa har det inte varit på många år tack och lov; jag har kunnat köpa bilar i bättre skick men kan fortfarande känna nervositeten komma krypande när jag kör in på besiktningen.

För man vet ju aldrig…det kan ju bli så att det hittas något fel som kostar väldigt mycket att laga och ibland får man kanske också överväga om det är lönt eller man i stället ska skrota/ sälja.

Så blev det med min förra bil, en Volvo V-70 som jag till slut bedömde skulle bli för dyr att laga.

Den bilen bytte jag in och köpte min nuvarande Subaru som jag väl är hyfsat nöjd med.

Men jag har sedan ett tag sneglat på andra bilar; jag tycker att det finns många snygga modeller och sedan gäller det så klart att hitta något som passar ens plånbok och som är anpassat till mitt hästliv.

Jag måste ju kunna dra en transport med bilen och automatväxlat är också ett krav så det begränsar urvalet något.

Någon tipsade om Hyundai vars modell Tucson är ungefär det jag vill ha utseendemässigt, andra har varit väldigt nöjda med Honda CRV och rekommenderat dessa som ”hästbil”.

Men vad säger ni läsare; vad har ni för bil? Är ni nöjda eller sneglar ni också på andra märken/ modeller och vilka i så fall?

Vad är viktigt för er när ni köper bil? Bensinförbrukning? Lastutrymme? Att bilen är liten och därmed lättparkerad? Hit me!

14 kommentarer Skriv kommentar

 1. Dressyrtant

  Volkswagen är en dröm att dra med. Har haft Volvo också men har de senare åren haft Volkswagen Passat Alltrack och är supernöjd. Det känns inte att du har hästen med dig.

  Svara
 2. Helena Tang

  Vi har en VW passat som vi är nöjda med. Vi pendlat ca 2h/dag så viktigt att den är bekväm, dieselsnål och lätt att köra och parkera. Tycker att den uppfyller alla kraven. Saknar Golf kombin vi hade innan dock, heelt fantastisk! Det var en turbodiesel, också väldigt dieselsnål, och man fick minsjäl in allt och lite till i den! Tyvärr lade den av efter 29000 mil, och vi köpte nuvarande bilen. Har haft andra bilar innan, men VW är verkligen en stjärna

  Svara
 3. Rackemarie

  Jag är nöjd med min Subaru Outback, diesel. Bekväm och en utmärkt dragbil i mitt tycke. Vad har du för modell?

  Svara
 4. Madeleine

  Jag trivs mkt bra med min Toyota Rav 4. Den har bra lastutrymme,drar släp bra.
  Jag har aldrig känt mig så trygg i en bil. Tar mig fram överallt oavsett väder.
  Det enda minus är att den dricker en hel del bensin ca 0,7 resp ca 1,2 med släp. (Grov uppskattning)

  Svara
 5. LenaB

  Nu älskar jag ju verkligen min V70, och så länge den går så sneglar jag inte så mkt på andra bilar, släpet är dessutom väl anpassat till denna bil vad det gäller vikt samt hästens vikt, men om jag ska säga ngt negativt om den så är det ju att den är så himla törstig! Men med mkt motor och automat så är det väl så det blir…med släp på blir det löjligt hög bensinförbrukning tyvärr.
  Har dock en vän som köpt en CRV och är sådär barnsligt nöjd med denna så kanske blir det en sådan nästa gång.

  Svara
 6. Camilla

  ÄLSKAR min Honda CR-V diesel <3 Den är underbar att köra, väldigt bekväm, drar tunga lass utan ansträngning, jag får dra 2090 kg med utökat, kroken får dock bara dra 2000 kg 🙂 Utan släp drar den mellan 0,6-0,7 liter, hoppas att den lever i många år till även om den har gått över 27000 mil 😛

  Svara
 7. Kristina Stenzel Huke

  Har också en VW passat. Den har 12 år på nacken så det har ju så klart varit lite att göra vid den. Men är mycket nöjd med den. Nästa bil kommer bli en VW passat igen.

  Svara
 8. Sofie

  Subaru legacy 2010, drar i snitt 0,7. Haft den sen den var ny. Så mitt svar är Subaru alla dagar i veckan.

  Svara
 9. Liv

  Ur miljöpåverkanssynpunkt finns det inget bättre än att åka runt i din gamla bil.

  Svara
   • Liv

    Tycker du gör helt rätt! En god insats för miljön inte minst :o) Många är helt galna med att byta bilar, något jag ÖHT inte förstår! Vi åker runt i vår ”gamla” V70 som nu har 9 år på nacken och snart 35 000 mil i bagaget. Den är nästan ”gratis” att åka runt med och så länge det inte dyker upp någon alldeles enormt kostsam historia så kör vi på :o) I höstas fick vi byta hela kopplingssatsen (kan säga att det kostade närmre 20 000 kronor), men på det hela taget var det ändå en ekonomisk vinst eftersom det hade blivit dyrare att köpa en nyare bil med större värdeminskning per år, jämfört med vår gamla häck, haha!

    Svara
    • Birgitta

     Ja HELT ny bil skulle jag aldrig köpa- den enorma och omedelbara värdeminskningen kan jag inte försvara för mig själv och tycker inte det är så mycket värt jämfört med en bil med 5-8 år på nacken.

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>